Vozač Repsol Honde Horhe Lorenco uspešno je operisan, pošto je njegov tim saopštio da je na treningu u nedelju povredio levu šaku.

Lorenco je nakon povrede primljen u bolnicu u Veroni sa jakim bolovima u ruci, posle čega je Honda potvrdila da će petostruki svetski šampion morati na operaciju.

Posle višestrukih provera, potvrđeno je da se radi o prelomu, kao i da operacija podrazumeva minimalno invazivnu tehniku.

On će u bolnici ostati još 24 časa radi daljeg posmatranja, a četiri dana odmora biće dovoljno da se oporavi od operativnog zahvata, nakon čega sledi i fizioterapija.

Zbog prirode povrede, Repsol Honda i Lorenco odlučili su da španski motociklista propusti testiranja u Malaziji (od 1. do 3. februara), kako bi se potpuno fokusirao na oporavak.

Njihov cilj je da se Lorenco potpuno pripremi za testove u Kataru, koji su zakazani za 23. februar.

Lorenco će, ipak, moći da prisustvuje proslavi 25. godišnjice od osnivanja Respol Honda tima, zajedno sa Markom Markeseom.

Predstojeća Moto GP sezona počeće trkom u Dohi 10. marta, a u ponedeljak je potvrđen i kompletan kalendar za narednu sezonu, koji možete pogledati ovde.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ image_height=“300″ limit=“8″ category=“203″ pagination=“false“]

Ostavi komentar