Kawasaki Racing Team je samo nekoliko dana posle potvrde da neće nastaviti saradnju sa Tomom Sykesom objavio da će naredne sezone Jonathanu Rei klupski kolega biti Leon Haslam, iskusni Britanski Superbike vozač .

Haslam se prvi put vraća u WSBK kao stalni vozač još od 2015. godine i sa sobom svakako donosi mnogo iskustva sa svetske Superbike scene. Ovaj tridesepetogodišnji Britanac se takmičio u 8 celih sezona WSBK šampionata od 2003. kada je debitovao. Od tada je zabeležio 5 pobeda i 39 podijuma.

Njegov poslednji nastup u WSBK šampionatu prošle godine na Donington Parku kao „Wild Card“ vozač iznenadio je sve nakon što je uspeo da se plasira na podijum i upravo je time dokazao da i dalje poseduje brzinu potrebnu da bi se takmičio na najvišem Superbike nivou.

Haslamu i Rei će ovo biti drugi put u karijeri da su klupske kolege, jer su 2013. i 2014. branili iste boje, a u direknoj borbi su kroz cele svoje karijere.  Kawasaki potpisivanjem Haslama nastavlja tradiciju sa oba Britanska vozača, nakon otpuštanja Sykesa.

Haslam je naravno oduševljen prilikom da se vrati u WSBK kao stalni vozač, posebno u šampionski tim kao što je Kawasaki:  „Kao prvo moram da se zahvalim Kawasakiju na ovoj prilici. Povratak u WSBK je nešto što željno iščekujem . Nakon što sam pobeđivao, postavljao rekordne krugove, završavao kao vice šampion u ovoj kategoriji, naravno da je sjajan osećaj vratiti se. 2019. godina će biti teška jer konkurentnost među timovima nastavlja da bude na visokom nivou, ali ja sam ubeđen da uz profesionalan tim Kawasakija iza mene, mogu da se borim za najviše pozicije“.

Naše viđenje stvari je da su ljudi iz Kawasakija pronašli savršenog klupskog kolegu za Jonathana Reu koji sasvim jasno njihov prvi vozač. Haslam je vozač sa velikim iskustvom u WSBK šampionatu koji je beležio odlične rezultate kroz karijeru i dokazao da i dalje može da vozi na konkurentnom nivou. U isto vreme, Kawasaki ga je vratio iz mrtvih i ponudio mu mesto u svetskom šampionatu. Ovo im svakako obezbeđuje sigurnog vozača za razvijanje motocikla i novih delova dok se Rea bori za pobede i još jednu šampionsku titulu. Da razjasnimo, ne tvrdimo da se Haslam neće boriti za pobede, čak ni za titulu, ali verujemo da će se Kawasaki koncetrisati na to da sa Reo osvoji, kako stvari stoje, petu titulu za redom, a da će Haslam iskusno da mu čuva leđa u tom pohodu.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“date“ category=“203″]

Ostavi komentar