Najbolji skuter, već godinama, je Yamaha T-Max. Ima većih, jačih i bržih skutera od Yamahe, no sveukupno – a s tim se i mi slažemo – Yamahin paket je najbolji. Od ove godine, imamo novog pretendenta na titulu – Kymco AK 550

Koji je recept uspeha Yamahe T-max? Osim što je godinama dorađivana i fino brušena, od početka je imala motoristički koncept – dva cilindra umesto jednog drndajućeg, manje neovešene mase na zadnjem točku, dobar raspored mase i kvalitetno vešanje.

Uz to, Yamaha T-Max je i izuzetno kvalitetan skuter, koji redovno prelazi 100.000 km bez ikakvih kvarova, pa i mnogo više. Nije na odmet ni to što izvrsno izgleda. Izuzetno je skupa, ali se godinama izvrsno prodaje i postala je statusni simbol.

Kymco AK 550 je prvi proizvođač koji direktno cilja na kralja klase, što samo po sebi dovoljno govori o ogromnom napretku branda unazad nekoliko godina.

Što nudi novi Kymco AK 550?

Plavuša nije uračunata u cenu, ali sve ostalo što T-Max čini dobrim skuterom, jeste. Pogledajmo specifikacije Kymca AK 550:

Dva cilindra, zdravih 53.5 KS, smanjene neovešene mase zadnjeg točka, centrirana masa u središtu skutera, upside down viljuška, čvrst aluminijski ram – kao da opisujemo znate-već-koga.

LED diode donose atraktivnost i bolju vidljivost, no nekako sumnjamo da će vam vidljivosti nedostajati sa Kymcom AK 550 – on izgleda izvrsno.

Jako nas zanima može li Kymco pomrsiti račune Yamahi T-Max 530. Na papiru, može, treba videti kako će to sve zajedno funkcionisati.

Autor: Saša Kovačićek; Izvor: Svijet skutera

Ostavi komentar

Ostavi komentar