Fabio Kvartararo kaže da će vozači morati da budu veoma oprezni jer „jedna povreda može da znači da ćeš propustiti mnogo trka“.

Foto: Monster Energy

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo smatra da će u skraćenoj sezoni biti najvažnije da se završavaju trke i da se vozači čuvaju kako ne bi zadobili neku povredu.

„Veoma sam srećan što konačno imamo kalendar, svi smo veoma zahvalni Dorni na sjajnom poslu. Pripremam se i treniram naporno i sada je cilj da sve ostane po planu i da počnemo sezonu u Herezu 19. jula“, rekao je Kvartararo.

„Biće drugačije, kalendar se razlikuje, ali to je jedini način da se takmičimo u ovim uslovima. Imaćemo po dve trke vezano na jednoj stazi, ali mislim da će u ovakvoj situaciji najvažnije biti da se završi trka. Iskreno, nakon svih spekulacija prethodnih meseci, nisam očekivao trku u Francuskoj i to je lepo iznenađenje“, dodao je on.

Od prve trke u Herezu do finala sezone u Valensiji proteći će samo četiri meseca. Za to vreme trebalo bi da se vozi 13 trka.

„Moraćemo da budemo veoma oprezni kako ne bi dolazilo do povreda. U ovako zgusnutom rasporedu to bi značilo da propuštamo mnogo trka. Takođe će biti veoma važno da se svi pridržavamo zdravstvenog protokola“, rekao je Kvartararo.

Na tribinama neće biti navijača, ali Kvartararo se nada da će se to u nekom trenutku promeniti:

„Ako se situacija u svetu popravi, nadam se da ćemo bar moći da otvorimo tribine za mali broj navijača. Svima nam nedostaju. Ipak, najvažnije je da idemo korak po korak, da svi ostanemo zdravi pa ćemo kasnije imati vremena da uživamo u trkačkim iskustvima zajedno“.

Autor: Maja Todić Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

1 komentar