Par dana pred početak poslednjeg predsezonskog testa u Qataru, KTM je objavio fotografije i par detalja svog novog motocikla u MotoGP šampionatu.

Kao što smo mogli da vidimo na testu u Maleziji, KTM je napravio ozbiljan korak unapred po pitanju performansi, posebno kada je brzina u jednom krugu u pitanju. Očigledno je da je Dani Pedrosa kao fabrički test vozač uspeo da pomogne ekipi da unapredi novi motocikl i približi se konkurentima. Prema rečima ljudi iz padoka, Pedrosin najveći doprinos je naravno osećaj na motociklu i veliko iskustvo, ali takođe i način na koji je organizovao, ne samo test ekipu, već i inženjere u fabrici u vidu načina i brzine kojom razvijaju nove elemente i daju ih na testiranje. Naravno, Dani je velikim delom preneo način na koji Honda organizuje svoj tim, ali zašto da ne? Napredak je očigledan.

Što se tiče tehničkih karatkteristika novog motocikla, KTM je naravno dao vrlo malo podataka, a većinu onoga što znamo, mogli smo i da pretpostavimo. Više od 265KS, maksimalna brzina preko 340 km/h, 157kg težine, itd. Ove brojke omogućuje potpuno novi agregat, novi ram, novi paket aerodinamičnih dodataka,  nova zadnja viljuška i usis vazduha. U suštini, KTM može da stane na crtu svim konkurentima ove godine.

Najprimetnija razlika je svakako nova boja Tech3 tima, koji je dobio „novog“ sponzora za ovu godinu, Red Bull-ovu kolu. Za ovaj satelitski tim, nastupaće Miguel Oliveira i Iker Lecuona, KTM-ove nade za budućnost.

Boje fabričkog Red Bull KTM tima braniće Pol Espargaro i novajlija u kojeg se polažu velike nade, Brad Binder. Mladi Južnoafrikanac je dobro poznat KTM-u i prošle godine je pokazao da je dorastao izazovu i ako nije uspeo da osvoji titulu u Moto2 klasi. Podsetimo se, on je upravo na KTM mašini 2016. godine osvojio titulu u Moto3 kategoriji.

O autoru

Marko Grbić

Zaljubljenik u motocikle čiji se ceo život vrti na dva točka.

Ostavi komentar

Ostavi komentar