Prošla je decenija od lansiranja KTM RC8 modela, austrijskog odgovora na superbajk pitanje. Iako je motocikl imao svojih snažnih strana, nikada nije imao dovoljno dobre prodajne rezultate.

Foto: KTM

Ovoj kompaniji svakako nedostaje superbajk punog oklopa u ponudi, uprkos nejked zveri kakav je 1290 Super Duke R, direktni potomak RC8 projekta.

Definitivno je vreme da se KTM vrati u superbajk segment, a iz Matinghofena jasno poručili da ih takav potez ne interesuje. Jedan od segmenta u kojem je renomirani proizvođač sve više prisutan je električni.

To nas dovodi od ovih konceptnih kreacija indijskog dizajnera Mohita Solankija, koji je zamislio kako bi izgledao KTM-ov električni superbajk.

Njegov dizajn je jedinstven i uključuje veliki broj zanimljivih karakteristika koje su i te kako privlačne. Posebno nam se dopala jednostrana viljuška, zalužna za potpuno novi izgled ove mašine.

Zadnji podram nosi rezervoar za gorivo, a zajedno sa sedištem stvara zanimljivu vizuelnu prazninu duž središnjeg dela motocikla.

Solanki se odlučio za prepoznatljvo KTM ogibljenje i kočnice, prikazao je zanimljive ideje u smislu dizajna felni i ergonomije.

Sve u svemu, izgled je u skladu s KTM-ovim dizajnerskim jezikom i kao krajnji rezultat donosi električni motocikl koji ne izgleda kao da je iz nekog filna naučne fantastike. Nadamo se da će KTM jednog dana doneti dostojnog naslednika RC8, a ko zna, možda on i bude na struju.

Autor:    Izvor:

Ostavi komentar