Nakon što je jedna od najuspešnijih privatnih ekipa u MotoGP šampionatu, Monster Energy Tech3 Team, objavila da nakon 20 godina uspešne saradnje sa Yamahom, prekida ovu dugogodišnju tradiciju, svi u MotoGP padoku su željno isčevali da Herve Poncharal, vlasnik i šef ekipe, objavi sa kim će Tech3 započeti svoj novi list u MotoGP šampionatu. Nakon poslednjeg testa ove godine, u Quataru, potvrđeno je da će od sezone 2019, Tech3 ekipa preći na KTM motocikle.

Nakon fantastične prve sezone u kojoj su zabeležili impresivne rezultate, uključujući i sedam finiša među 10 najbržih vozača, KTM će naredne sezone imati 4 motocikla na startu u MotoGP klasi, ne uključujući „wild card“ vozače, kojih su u prethodnoj sezoni imali 5.

„Veoma smo sreći što ćemo od naredne sezone udružiti snage sa Tech3 ekipom u MotoGP klasi“ izjavio je Pit Beirer, šef KTM-ovog odseka za motosport. „Tech3 ekipa poseduje ogromno iskustvo u klasi i postigli su neke neverovatne rezultate tokom godina učestvovanja u šampionatu. Njihova visoko profesionalna struktura i radna etika će nas učiti još jačim i bržim. Činjenica da ćemo na startu svake trke imati četiri KTM-a RC16 je veoma bitna za nas, u smislu razvitka MotoGP programa i samog motocikla, kao i u smislu samog prisustva i strukture KTM brenda u padoku. Od Red Bull Rookies Cup takmičenja pa do MotoGP klase, jasno se vidi cilj i put KTM-a koji vodi ka samom vrhu. Veoma se radujemo ovoj saradnju i vrlo sam zahvalan Herve Poncharalu na ukazanom poverenju ka KTM-u“.

Pre nego što smo dobili zvaničnu potvrdu ko će snadbevati Tech3 motociklima, Herve Poncharal je nagovestio da je u pitanju trogodišnji ugovor, sa uslovima da motocikli budu u potpunosti isti kao i oni koje dobijaju fabrički vozači i da imaju punu podršku fabrike.

Sada, kada je sve odlučeno, ostaje nam samo da se pitamo ko će naredne sezone sedeti na Tech3 KTM-u i da se nadamo da će to biti neko ko će ekipi i fabrici moći da donese dobre rezulate i uvede ih u trku za titulu u MotoGP šampionatu.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar