Došao je dan za koji smo svi znali da će jednom doći.

Kraj jedne ere.

„Doktor“ završava karijeru na kraju ove sezone.

Foto:  mcn.com

Pred sam početak ove sezone Valentino Rosi je rekao da će odluku o tome da li ostaje ili odlazi doneti posle letnje pauze u MotoGP šampionatu.

Svanuo je prvi četvrtak u drugoj polovini MotoGP sezone, svi koji prate MotoGP znaju da je to dan za medije.
Valentino Rosi je jutros najavio pres konferenciju pod #VR46Decision.
U 16:15 Valentino Rosi je seo pred novinare, i putem videa na MotoGP sajtu mnogobrojne fanove ovog sporta, i rekao ono što smo svi iščekivali a na šta nismo bili spremni..

„Rekao sam da ću tokom letnje pauze doneti odluku o sledećoj godini, odlučio sam da se povučem na kraju sezone. Ovo će biti moja poslednja polovina sezone. Ovo je jako težak trenutak za mene jer znam da dogodine neću voziti trke, što radim već skoro 30 godina.“ rekao je devetostruki svetski šampion.

U nastavku pres konferencije, osvrnuo se na svoju karijeru, 25 godina u svetskom šampionatu, brojne fanove koji su upravo zbog njega zavoleli ovaj sport ali i na to kako je razmišljao da sledeće godine ipak vozi za svoj tim uz brata Luku Marinija. Od te ideje je ipak odustao, i ovo će mu biti poslednja sezona kao aktivnog vozača u MotoGP šampionatu. Valentina Rosija ćemo sigurno i dalje viđati na stazama širom sveta, pošto je vlasnik tima VR46.

Valentino Rosi je devetostruki svetski šampion, taj uspeh je postigao tokom 26 sezona, sa 115 pobeda, 235 podijuma i 65 pol pozicija. Neke brojke su već prestigli neki mlađi, ali ljubav prema ovom sportu koju je on probudio kod miliona ljudi i taj broj fanova još dugo niko neće dostići.

O Rosijevom oproštaju od MotoGPa, velikoj karijeri i uticaju na sport i fanove više na kraju ove sezone.

Do tada uživajmo u svakoj njegovoj trci do kraja sezone.

Autor:   Ana Popović Izvor:izjava-Motogp.com

Ostavi komentar