Dragan Karanović iz Kikinde već četiri decenije popravlјa bicikle sugrađanima, ali i profesionalnim biciklistima učesnicima velikih svetskih takmičenja. Kikinđani ga smatraju najbolјim promoterom vožnje bicikla koje je u ravnici popularno prevozno sredstvo.

Po statistici Dragan Karanović iz Kikinde kao majstor za bicikle trebalo bi da ima posla svakog dana. U njegovom gradu se vozi oko 30 hilјada bicikala, a dobar deo je star 40 godina, pa im je popravka neophodna. Ljubitelјi dvotočkaša ipak sporadično traže usluge majstora.

„U ovo doba kada se bicikli dovlače iz vana, kada se bicikli kradu, mali broj lјudi se odluči na popravku. Kažu kupiću ukraden bicikl, to mi je jeftinije“, žali se vredni majstor.

Dragan je uz bicikle prošao sve. Bio je predsednik, sekretar, mehaničar u Biciklističkom klubu Kikinda i reprezentacijama Srbije i Jugoslavije. Na dva točka obišao je ceo svet, pa je zbog toga živa enciklopedija biciklizma.

„Prvi kikindski biciklistički klub osnovan je dok je bilo takozvano takmičenje školske omladine Vojvodine 1978. godine. Međutim, posle kada je nastala kriza tokom devedesetih godina, inflacija i sankcije, klub je prekinuo i ja sam se onda povratkom iz Beograda potrudio da ga obnovim i mi smo postali najbolјi u omladinskoj generaciji kadeta i juniora, najbolјi u SRJ, posle u Srbiji“, naglašava Dragan Karanović.

Poznati biciklistički entuzijasta našao je svoje mesto i u knjizi o istoriji biciklizma, gde je predstavlјen kao zaslužni član reprezentacije i ktitor.

Izvor: RTS; Pripremio: Mile Novaković

Ostavi komentar

Ostavi komentar