Na putevima u Srbiji samo protekle nedelje poginula su dva vozača motocikla, a istraživanja pokazuju da je jul u poslednjih deset godina označen kao mesec u kome strada najveći broj vozača dvotočkaša, pre svega zbog povoljnijih uslova za vožnju, ukazuje predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista (ABM) Vladimir Jevtić.

Foto: Pixabay

Pojedine greške koje se mere u sekundima mogu biti kobne, kaže Jevtić i ističe da su za čuvanje bezbednosti tokom vožnje najvažnije koncentracija vozača, adekvatna oprema i poštovanje propisa, ali navodi i da pažnju moraju da obrate i vozači automobila, jer se najviše nesreća u kojima motociklisti gube život dešava pri kontaktu sa četvorotočkašima.

On je naglasio da je izuzetno važno da se koristi pokazivač pravca, da se ne telefonira u toku vožnje, kao i da se koristi adekvatna zaštitna oprema, koja između ostalog uključuje fluorescentnu kacigu.

„Motociklista dosta brže vozi i možete ga naći na mestu gde ga ne očekujete, jer su vozači navikli da očekuju dva fara, dva stop svetla, a motocikli imaju jedan far i jedno stop svetlo i vozači to ne prepoznaju na vreme. To je najčešći uzrok nesreće“, pojašnjava Jevtić.

Navodi da najčešće stradaju mladi ljudi. Određen broj motociklista se ponaša nedolično, a odsutnost u vožnji može da ima velike posledice po život ljudi, naglašava predsednik ABM.

„Nije dobro kada stojite u jako visokim temperaturama u koloni i tada se najčešće desi da vozačima odlutaju misli“, kaže Jevtić.

Navodi da pojedine greške koje se mere u sekundima mogu biti kobne.

„Najčešće su to brza provlačenja između vozila, to nikako nije savet, jer se ne zna refleksna reakcija vozača. Definitivno to je jedan od najrizičnijih načina vožnje koji postoji i nemojte prelaziti neke granice gde se ne osećate sigurno po pitanju veština vožnje“, napominje Jevtić.

Kako kaže, u Srbiji u toku godine u proseku pogine oko 50 motociklista, što je manji broj u odnosu na 2009. godinu, označenu kao tamna godina u kojoj je broj poginulih motociklista bio čak oko 120.

Podaci govore i da je u prvih pet meseci ove godine na putevima poginulo šest vozača motocikla, dok je za isti period prošle godine poginulo njih osmoro, dok je od 1. januara do 30. aprila ove godine povređeno 117 motociklista i 63 vozača mopeda, što je manji broj u odnosu na isti period 2019, napominje.

„Svi moramo da obratimo pažnju, i vozači automobila i motociklisti i država, u smislu smanjenja poreza na zaštitnu opremu, koji je inače jako visok u Srbiji, kao i korišćenje žute trake za motocikliste, što bi dosta poboljšalo protok kroz grad“, navodi Jevtić.

Dodaje da se čak 610 nezgoda sa učešćem motociklista završi rečenicom – „Izvini nisam te video“. Izbor odgovarajuće retroreflektujuće opreme igra značajnu ulogu, napominje Jevtić i podvlači da kaciga u fluorescentnoj boji povećava verovatnoću za skoro dva puta da vas ostali učesnici u saobraćaju uoče na vreme.

„Savet za motocikliste je da ne štede sirenu, morate biti sigurni da vas je vozač uočio na vreme. Kaciga nije dovoljna u slučaju saobraćajne nezgode, obavezno je da imate i odgovarajuću jaknu, a noge su definitivno najpovređeniji deo. U pet od šest padova dolazi do povrede nogu, stopala“, navodi Jevtić.

On ističe da je poštovanje propisa ključan segment u sprečavanju saobraćajnih nesreća.

Autor: Tanjug; Izvor: 021

Ostavi komentar