Moto klub Mihajlovo smo osnovali avgusta 2015. godine. Od tada smo organizovali 5 zimskih žurki i 3 moto susreta. Sa ponosom možemo da kažemo da je zahvaljujući našem moto klubu i manifestacijama koje organizujemo, u ovo malo banatsko selo došlo mnogo ljudi i iz naše zemlje i iz inostranstva koji inače najverovatnije ni čuli ne bi za ovo selo, a kamoli došli u njega.

Moto klub Mihajlovo za sve ove godine veoma aktivno učestvuje na raznim dešavanjima u selu, bilo da je to sportski dan, kuvanje ili sl. Izdvojili bi naš dobar odnos sa Osnovnom školom „Sonja Marinković” koja nam za moto susret ustupi teren oko škole i školsko dvorište, zato i mi tokom cele godine pomažemo u školi kad se radi neki teži posao (npr. premeštanje nameštaja i sl.), a naši članovi svake godine za Mikulaš obraduju paketićima decu iz Mihajlova.

Naš klub ima klupske prostorije koji iznajmljujemo od udruženja vatrogasaca iz Mihajlova. Želja nam je da jedan dan imamo svoje lične prostorije ili neku kuću u selu i da zajedničkim snagama napravimo od nje pravo bajkersko mesto.

S obzirom na vanrednu situaciju odlučili smo da ove godine naš susret traje samo jedan dan. Uspeli smo sve smestiti u jedan dan i langoš i pasulj i palačinke… i naravno uveče dobro druženje uz bendove Fuzaster i Rok apoteka. Posetom naših drugara i drugarica bajkera veoma smo zadovoljni. Mislimo da se trud isplatio. Nadamo se da smo svima bili dobri domaćini i da će nam opet doći.

Ponosni smo što smo i svoj projekat međunacionalne tolerancije koji je nosio naslov „Upoznajmo naše zastave, jezike i pesme” uspeli da sprovedemo u delo. Pokrovitelj projekta bio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine. Zajedno su deca, nastavnici, mame i bajkeri oslikavali zastave svih nas koji smo tu, a i zastave onih koji zbog situacije nisu mogli biti tu sa nama.

Moram da istaknem da nam je veoma drago sto smo se pridružili portalu Dva točka, jer iz iskustva možemo reći da se dosta klubova, a i civila upravo zato pojavilo kod nas, jer nam je naš medijski sponzor pomogao u tome da se daleko čujemo.

Autor: Monika Bodoči, članica MK Mihajlovo

                                                        Fotografije: MK Mihajlovo

Ostavi komentar

Ostavi komentar