Jedan od dva Suzukija namenjena Alexu Rinsu izgore je u potpunosti u požaru koji je izbio u padoku pred trkački vikend u Maleziji.

Incident se dogodio jutros kada su Suzukijevi mehaničari izneli motocikl van boksa kako bi ga zagrejali. Prema rečima prisutnih (kojih nije bilo mnogo, jer se sve desilo par minuta pre konferencije za novinare) problem je nastao kada je jedno od prelivnih creva za gorivo popustilo i gorivo je završilo na vrelom auspuhu što je izazvalo požar. Tim mehaničara kojima je ovo inače rutinska provera nakon sklapanja motocikla, brzo je reagovala i požar je ugašen pre nego što se proširio, ali je motocikl izgoreo u velikoj meri.

I ako ovo za Suzukijeve mehaničare znači najverovatnije rad do kasno u noć, jer sklapanje novog motocikla iz početka nije mali posao, Rins ne bi trebao da oseti bilo kakve posledice ovog nesrećnog slučaja jer Suzuki ove sezone uživa u koncesijama i ima na raspolaganju 9 agregata, od kojih Rins ima još jedan koji nije ni pipuno od početka sezone, koji će uz one već korištene biti i više nego dovoljan za preostale dve trke ovogodišnjeg šampionata. Naravno, ekipa sa sobom na svaku trku nosi dovoljno delova, da od nule sastave nekoliko motocikala, tako da Rins može neometano da nastavi sa svojim vikendo i koncentriše se isključivo na svoju vožnju.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_author=“false“ limit=“8″]

Ostavi komentar