Italijanski proizvođač jedinstvenih električnih motocikala, Italian Volt, predstavio je svoj novi rad, model pod imenom Lacama, za koji se mora reći da u najmanju ruku izgleda odlično.

Zahvaljujući jednostavnom konceptu električnih motocikala, dizajneri i proizvođači imaju mnogo više slobode da se igraju nego kod konvencionalnih motora, a Lacama je odličan primer toga. Bez ograničenja koja donosi agregat sa unutrašnjim sagorevanjem, kod električnih motocikala komponente prosto možete izmestiti, provući žice malo drugačije i rešili ste problem. Zbog ovoga, Italian Volt je uspeo da prikaže motocikl koji je vrlo kompaktan, praktičan i nudi mnogo mogućnosti za prepravke, a da se pritom nije pravio kompromis sa performansama i funkcionalnošću.

Atraktivan, kratak rep koji izgleda kao da je napravljen iz jednog dela,po potrebi može da se produži kako bi se napravilo mesta za suvozača, ali možete biti sigurni da su inžinjeri iz Italian Volt firme prvenstveno mislili na zabavu za jednog.

Rebra za hlađenje na kutiji u kojoj se nalazi baterija izgledaju fantastično,a pritom, postoji mogućnost da budu u istoj boji u kojoj odaberete da bude vaš svoj motor. Italian Volt nudi mnogo načina da izmenite i prilagodite svoju Lacamu, od sedišta, dekli, boje, podesivih nogostupa itd.

Baterija je jačine do 15 kWh, što je odlično, i pruža oko 200km mešovite vožnje sa jednim punjenjem, dok je maksimalna brzina ovog motocikla 180 km/h dok od 0 do 100 stiže za 4.6 sekundi. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, najnovijom tehnologijom baterija i lakim materijalima, ukupna težina je samo 245 kg.

Kako bi pružili vrhunske preformanse, Italijani su montirali Brembo kočione sisteme i Ohlins vešanje, što zadovoljava standarde i onih najagresivnijih vozača. Iz fabrike tvrde da svakog dana rade na novim softverima za pogon i menadžment baterija kako bi poboljšali osećaj u vožnji i povećali broj kilometara po jednom punjenju.

Kako je svaka Lacama jedinstvena i prilagođenja svom kupcu i njegovim željama nije teško zaključiti da ni cena nije mala. Za početak potrebno je ostaviti oko 200€ depozita, a kasnije dodati još oko 32.000€, što svakako nije malo ali ni električni motocikl pravljem po želji nije za svakoga.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar