Suzuki je registrovao novi Katana logo i zastitni znak. Ponovo!

Tokom 80ih godina Katana logo se mogao videti na mnogim motorciklima različitih vrsta i veličina uključujući i skutere sa malom kubikažom,  sve dok naziv nije nestao sredinom 2000ih godina. Suzuki GSX1100 Katana iz 1981. godine je jedini ostao upamćen i svi ga se rado sećamo.

Sada – ako ponovno brendiranje u kancelarijama za zaštitne znakove u SAD i EU znače bilo šta – može se predpostaviti da se Suzuki Katana vraća.

Početkom februara 2018. godine, Suzuki je podneo novi zaštitni znak i logo za upotrebu na motociklima i njihovim delovima i opremi. Što bi moglo – kako to kažu mnogi komentatori – značiti da će se brend ponovo aktivirati, a glavni kandidat za dobijanje ovog poznatog logoa i imena biće proizvodna verzija slavnog, turbo punjenog „Recursion” koncepta.

Uzbudljivo? Možda.

Recursion se prvi put pojavio kao koncept  na tržištu još  2013. godine ali od tada je “skupljao prašinu“. Međutim, bilo je nekih nagoveštaja u maju 2017. godine na osnovu patentne prijave koja je otkrila novi motor sličan njihovoj novoj XE7 jedinici koja je predstavljena 2015. godine.

Glasine od „insajdera“ (čitajte: drugi motociklistički blogovi i twiteri nekih suzukijevih ruskih saradnika) nagoveštavaju da je novi GSX-700T model na putu da se pojavi u prodaji za narednih 18 meseci, što znači da je sasvim moguće da bi ovo bio motorcikl koji bi dobio novu upotrebu imena Katana.

Da li Suzuki vraća koncept Recursion, ali sa logom Katane na njoj?

Apsolutno nemamo pojma.

Jednostavno rečeno, ovo je sve pretpostavka i spekulacija kada se uzmu u obzir trenutno dostupne vesti, ali neke, možda uzbudljive vesti su bolje od nikakvih vesti, zar ne?

Još uvek ste uzbuđeni?

Pa, Suzuki je isto tako podneo sličan zahtev za znak i logo još u 2010. godini, tako da nemojte previše da se radujete.

Ako bismo imali više vremena, novca i znanja, pitanja za koja bi zaista voleli da istražimo su:

Da li je Suzuki ‘Recursion’ Katana motorcikl koji bi bio dobro prihvaćen od strane kupaca?

Da li bi neko ko pamti ime Katana kupio mašinu  od 700cm3, čak i ako je sa turbo punjačem?

Da li su samurajski mačevi i dalje kul?

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar