Jedna od najpopularnijih, najatraktivnijih i najopasnijih trka na svetu, Isle of Man TT.

Za sve koji još uvek nisu sasvim upućeni šta je tačno Isle of Man TT, odlučili smo da vas bliže upoznamo sa ovim neverovatnim takmičenjem kako bi mogli što lakše da pratite trke i dešavanja na stazi.

Prvi put je Tourist Trophy trka održana na Ostrvu Man 1907. godine, i od tada se redovno održava početkom Juna. Naravno, za vreme Prvog i Drugog svetskog rata, trka nije održavana, ali je zato odmah nakon Drugog svetskog rata ponovo organizovana i to u okviru FIM Svetskog šampionata u motociklizmu, koji će kasnije postati MotoGP šampionat.

Vozi se u Irskoj, na Ostrvu Man, na stazi koja je u suštini put oko ostrva i naziva se „Planinska putanja“ i duga je skoro 61km. Sastoji se od vrlo brzih delova na otvorenom putu ali i od „sporijih“ delova kroz mala Irska sela, gde vozači prolaze preko 200 km/h putem između kuća, bankina, drveća itd.

Isle of Man TT u formatu u kojem je danas, održava se od 1989. godine u organizaciji turističke organizaje Ostrva Man. Ove godine, kao i prethodnih, održava se 7 trka sa 7 različitih kategorija, 6 solo i jedna za prikoličare sa suvozačem. Sve trke voze se u formatu „napad na vreme“ gde vozači iz mesta startuju jedan po jedan, sa pauzom od odprilike 10 sekundi između dva vozača.

Prva i najzanimljivija klasa je svakako Superbike u kojoj se koriste najjači motocikli, sa najviše dozvoljenih izmena u odnosu na fabrički model motocikla koji se koristi. Od zadnje viljuške, prednjih vila, elektronike pa do menjača, sve je podložno izmenama. Hod i prečnik klipa moraju da ostanu fabrički, kao i još par bitnih stvari. Isti motocikli koriste se i u Senior TT klasi. Obe ove klase voze po 6 krugova, što je skoro 2 sata vožnje. Ako ste pomislili isto što i mi, u pravu ste, fizički je vrlo zahtevno i teško. Najveća prosečna brzina je 216 km/h, što je vreme kruga ispod 17 minuta.

Superstock klasa podrazumeva motocikle vrlo slične onima koji izlaze iz salona. Sa dozvoljenim izmenama na izduvu, vešanju, oklopima i ponešto na ubrizgavanju goriva, ovi motocikli ipak skoro pa mogu da pariraju Superbike motorima. Ian Hutchinson je 2016. godine zabeležio vreme kruga od 17:00.510, što je samo 2 sekunde sporije od aktuelnog rekorda staze, dok mu je prosečna zabeležena brzina bila 214 km/h.

U supersport klasi mogu da učestvuju motocikli do 600 kubika, sa izuzetkom za trocilindrični Triumph od 675ccm. U ovoj kategoriji rekord drži Michael Dunlop sa prosečnom brzinom od 207 km/h. U odnosu na Superbike kategoriju, ovi motocikli su dosta ograničeni po pitanju izmena. Moraju da voze na gumama sa šarom, a šasija je u suštini skroz fabrička. Timovi mogu da unapređuju svoje mašine na glavi, bregastoj osovini, vešanju i još nekim sitnicama.

Supertwins (Lightweight) je klasa koja podrazumeva najmanje motocikle tokom vikenda, ali to ne znači da su mnogo sporiji. James Hiller je 2015. postavio rekord od 195 km/h prosečne brzine. Motocikli koji se koriste su u osnovi putni motori od 650 kubika, ali je timovima dozvoljena velika sloboda u prepravkama, kao na primer promana zadnje viljuške, klipova, kvačila, glave, paljenja kao i ubacivanje quickshiftera, tako da je ova klasa jedna od najskupljih za učestvovanje.

TT ZERO je najmlađa kategorija u okviru Isle of Man TT trke. Ova klasa podrazumeva motocikle sa nula procenta emisionih gasova, što su u suštini elekrtični motocikli. John McGuinness drži aktuelni rekord sa prosečnom brzinom malo ispod 193 km/h. Mugen je proizvođač sa najviše pobeda za sad (4 uzastopne u prethodne 4 godine) i definitivno najimpresivnijim motociklom koji vozaču nudi 210 Nm obrtnog momenta i oko 160 konjskih snaga.

Sidecar ili ti prikoličari su posebna kategorija, gde se koriste modifikovani motocikli koji podležu FIM Formula 2 Sidecar pravilniku, po kojem moraju da se koriste agregati iz motocikala koji su u serijskoj proizvodnji sa zapeminom od 501ccm do 600ccm sa 4 cilindra. Najbolje vreme i prosečnu brzinu zabeležio je 2017. Tom Birchall, 19:19.746s i 188.5 km/h.

Vrlo je zanimljivo ali po nekad i konfuzno to da jedan vozač može da učestvuje u svim kategorijama i to za različite timove. Tako da ove godine imamo John McGuinnessa koji u Superbike i Senior TT klasama nastupa za Norton TT tim, dok u Supersport klase vozi za tim Michaela Dunlopa, jednog on svojih najvećih konkurenata, na Hondi CBR, dok će u TT ZERO klasi učestvovati na Mugenu zajedno sa Bruce Antseyem, takođe višestrukim pobednikom na Ostrvu Man. Ovakav pristup vozača, bez previše konkurencije van staze, stvara vrlo pozitivnu atmosferu, kako u boksovima, tako i oko staze.

Isle of Man je jedna od najzanimljivijih destinacija za sve ljubitelje dvotočkaša i brzine, kako zbog nekoliko dana neverovatne vožnje, tako i zbog karnevalske atmosfere oko staze. Roštilji, piknici, druženje i uživanje u vožnji je ono što ukratko opisuje atmosferu među gledaocima. Meštani su vrlo ljubazni i druželjubivi i vrlo rado će vas ugostiti i pomoći vam u snalaženju po ostrvu.

Pre nego što se uključite u program Isle of Man, morate da znate još nekoliko stvari. Čovek sa najviše pobeda ikada,26, je legendarni Joey Dunlop, koji se takmičio na TT trkama od 1976. do 2000. godine, kada je tragično nastradao nakon pada u trci u Estoniji. Drugi po broju pobeda je John McGuinness, koji se i dalje takmiči, sa 23 pobede, dok je treći Dave Molyneux sa 17 pobeda u Sidecar klasi. Micheal Dunlop i Ian Hutchinson su izjednačeni sa po 16 pobeda svaki, što će se vervatno promeniti nakon ovogodišnjeg takmičenja.

Favoriti za pobede u skoro svim klasama, ove godine su Michael Dunlop, Ian Hutchinson, John McGuiness, Bruce Antsey, Peter Hickman, ali nije isključeno ni da nas iznenadi i neki domaći heroj, kao na primer Lee Johnson ili Conor Cummins.

Tradicionalno, Isle of Man TT sastoji se od 7 dana treninga i kvalifikacija i 7 dana trka. Ovo podrazumeva i kontrolisane treninge sa instruktorima za one koji prvi put učestvuju na ovoj trci, kao i kasne poslepodnevne treninge bez merenja vremena za sve takmičare.

Kao i na svakom takmičenju, nagrade se dodeljuju najboljoj trojici vozača, ali i vozačima koji naprave najbolje vreme tj. prosečnu brzinu u svojoj kategoriji, a postoje i specijalne nagrade za najboljeg solo vozača te godine, najbolje vozača u privatnom timu, najboljeg suvozača u Sidecar konkurenciji, najboljeg novajliju, najboljeg Britanca, najboljeg Irca itd.

Isle of Man svima koji se odluče da posete ovo prestižno takmičenje, pruža punu podršku u vidu organizacije puta, smeštaja, karata kao i pomoći na samoj stazi. Tako da, u koliko se odlučite da pogledate uživo ovaj spektakl, nemojte se puno premišljati, jer nećete pogrešiti.

Ostavi komentar

Ostavi komentar