Vozač Aprilia Gresini tima, Andrea Iannone i dalje nije siguran da li će nastaviti karijeru MotoGP trkača ili čak bilo kakvog profesionalnog moto vozača nakon što diciplinski sud pod odkriljem svetske motociklističke federacije u utorak nije uspeo da donese konačnu presudu povodom njegovog slučaja.

Da se podsetimo, Iannone je novembra prošle godine pao na testu za nedozvoljene supstance, nakon čega je dobio suspenziju dok se ne utvrde tačne činjenice. U njegovom sistemu je bilo steroida Drostanolona, što je potvrdio i test drugog uzorka.

Italijanovi zastupnici su izneli svoj sučaj pred disciplinskim sudom sa tvrdnjama da je steroid, koji je pronađen u vrlo malim supstancama, unet kroz meso u Aziji i da Iannone nije bio svestan da ga je uopšte uneo, kao i da za profesionalnog trkača nema smisla da unosi steroid koji se koristi za povećanje mišićne mase. Kako odluka nije doneta, Iannoneova supenzija ostaje aktivna i Italijan neće moći da učestvuje na prestojećem testu u Maleziji koji počinje 07.02. Italijanski mediji navode da je suđenje pomereno za 10 dana, nakon što je odbrana iznela uzorak kose koji je testiran u anti-doping centru i pokazao se kao negativan.

Iannone je do sada preko interneta pokušavao da svojim fanovima prikaže optimistično lice i više puta je izjavio da se ne brine zbog rezultata jer je sasvim siguran u svoju nevinost i ako je za sada evidentno da rezultati pokazuju suprotno.

Šta budućnost donosi Italijanskom trkaču/modelu niko još uvek ne zna, ali možemo samo da se nadamo da će Manijak uspeti da dokaže da nije kriv i da ćemo ga gledati naredne sezone na potpuno novoj Apriliji.

O autoru

Marko Grbić

Zaljubljenik u motocikle čiji se ceo život vrti na dva točka.

Ostavi komentar

Ostavi komentar