Nova dual-sport mašina se pojavila prošlog proleća, sa šestostepenim menjačem, LED osvetljenjem i jednim izduvnim sistemom.

Honda je prošle godine objavila svoju  postavu za motokros CRF-a za 2019. godinu i Enduro line-up, a najveća vest za  kupce je bila i lansiranje CRF450L – ozbiljnog enduro motora koji se može voziti i na asfaltu. U suštini, to je potpuni motokros motor koji se može voziti sa registarskim tablicama, a takođe može biti vrlo sposoban lagani avanturistički motor.

CFR450L se zasniva na motokros motoru 2019 CRF450R i ima šestostepeni menjač sa širokim odnosom prenosa, a svodi se na „evoluirani“ jednocilindrični motor od 449 ccm.

Šestostepeni menjač će definitivno učiniti vožnju po putu ugodnijom, dok je ulična funkcionalnost  postignuta LED osvetljenjem, retrovizorima i jednostranim izduvnim sistemom, a ne dvostrukim kao kod ostalih model za takmičenja.

Ima 7,6 litarski titanijumski rezervoar za gorivo, litijum-jonsku bateriju, veći radijator i u poređenju sa CRF450R, povećana mu je masa za 12% zbog veće snage i bolje kontrole na zahtevnijim terenima.

Težina mu je 131 kg, a Honda tvrdi da može da izdrži neverovatnih 32.000 km između servisnih intervala.

Ostavi komentar

Ostavi komentar