Hondin fabrički tim Moto GP i dalje će biti poznat pod imenom Repsol Honda najmanje do kraja 2022., nakon što su dve kompanije postigle dogovor o produžetku spozorskog ugovora na još dve godine.

Foto: Getty Images/Mirco Lazzari gp

Španska naftna kompanija je postala glavni sponzor tima početkom 1995. godine, a u poslednjih 25 ovo partnerstvo je donelo 15 vozačkih titula. Sve je počelo sa Mikom Duanom, a krunisanje su nastavili Aleks Krivije, Valentino Rosi, Niki Hejden, Kejsi Stoner i Mark Markes.

Glasine o navodnom rastanku Repsola i Honde, počele su da kruže poslednjih nedelja u padoku Moto GP-ja, pa se čak pojavio i Red Bul kao novi generalni sponzor japanskog tima. Austrijska kompanija, koja proizvodi energetske napitke, već ima značajno prisustvo u Hondinom RC213V motoru i trenutno je manji sponzor tima.

Ipak, pokazalo se da su glasine neistinite i da će motori kojima će u budućnosti upravljati Mark Markes i Pol Espargaro biti ofarbani u ikoničnu „belo-narandžasto-crvenu” boju Repsola.

Ove godine, Repsol Honda preživljava jednu od najslabijih sezona, posle samo jednog podijuma u prvih devet trka Svetskog šampionata, zahvaljujući Aleksu Markesu, koji se popeo na postolje prošlog vikenda u Francuskoj.

Autor: Igor Jagličić Izvor: Sport klub

Ostavi komentar