Nakon što je predstavljena potpuno nova Forza 300, Honda je odlučila da Evropskom tržištu predstavi redizajniranu, manju verziju svog popularnog modela.

Honda Forza 125 dizajnirana je specijalno za Evropske kupce skutera, koji od motora traže da im odgovara u svakom aspektu – dizajn, vožljivost, performanse, specifikacije i ekonomičnost. Od dana kada je predstavljena, 2015. godine, Forza 125 je ispunjavala sve zahteva bez ikakvih problema, što dokazuje preko 30.000 prodatih primeraka.

Forza 125 predstavlja savršenu kombinaciju udobnosti velikog GT skutera i sportske gradske zujalice. Lagano upravljanje, odličan položaj sedenja i velik prtljažni prostor uz visok kvalitet izrade daje Forzi sve što je potrebno jednom modernom Evropskom skuteru.

Osnovne jedinice Forze 125 ostale su neporomenjene i za model za 2018. godinu. Agregat je isti ekonomični sklop sa 4 ventila, koji sa punim rezeorvarom prelazi skoro 500km. Opremljen Start-Stop sistemom i nošen laganom šasijom koja pruža stabilnost na većim brzinama i agilnost u gradskim gužvama, ovaj agregat je u samom vrhu svoje kategorije po performansama i kvalitetu. Od opreme i dalje dobijate LED osvetljenje, pametan ključ, prtljažni prostor za dve kacige i veliko sedište koje pruža udobost za vozača i suvozača.  Vrlo bitno je naglasiti da se Honda Forza 125 i dalje proizvodi u Hondinom ultramodernom proizvodnom pogonu u Atessi u Italiji.

Pored svega ovog, Honda je novu Forzu opremila sa još više dodatnih opcija. Električni vetrobran se podešava vrlo jednostavno, klikom na dugme, i pruža visku zaštitu od vetra ili nesmetan pogled ispred sebe, u zavisnosti od situacije. Migavci napred i pozadi su sada LED, a prtljažni prostor ispod sedišta je povećan za dodatnih 5.5 litara, dok pametni ključ sada pruža i opciju kontrole zadnjeg kofera zapremine 45 litara. Takođe, očigledan je i redizajn koji je uradio isti čovek odgovaran za  atraktivni NM4 Vultrus, model koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Izmenjena kontrolna tabla sastoji se od analognog merača brzine i obrtomera, između kojih je smešten digitalni displej koji može da se menja između tri različita moda (merač kilometraže, preostala kilometraža sa trenutnim nivoom goriva i trenutna potrošnja goriva; poseban merač pređene razdaljine, prosečna potrošnja goriva i tajmer ili kao treći mod spoljna temperatura, temperatura motora i senzor akumulatora). Ova tri mode menjaju se jednostavnim klikom na dugme na levom delu upravljača.

Nova Forza 125 biće dostupna u sledećim bojama:

  • Mat crvena metalik/sjajno crna – nova boja za 2018.
  • Mat perla bela/mat perla plava – nova boja za 2018.
  • Mat srebrna metalik/mat perla plava
  • Mat siva metalik/mat karbon siva metalik
  • Crna/mat siva metalik

Ostavi komentar

Ostavi komentar