Svoju priču nam je poslala Sabina Rudenko iz Slovenije i prenosimo je u originalu na srpskom jeziku na kome je pisala, bez bilo kakve intervencije na tekstu. Jezik nikada nije bio barijera među bajkerima!

Majka sam 24 godišnjeg mladića i 14 godina u braku sa bajkerom. Imam i oca. To su moja tri muškarca.

Zašto sam počela vozit motor? Pitanje prijatelja kad sam rekla, da idem napravit vozačku. Kad sam se vozila s mužom, bilo me je strah pozadi. Tako se više vremena vozio sam, hodao na moto skupove, a ja bila kod kuče, sama. Jednog dana su me muž i sin nešto zafrkavali, a ja sam u sekundi odlučila, da ču napravit vozačku, kupit motor i vozit se sama. Muž mi je samo rekao, ako napraviš vozačku, ja ti kupim motor. I za mjesec dana vozila sam motor. Tako vozam motor več 7 godina.

Prvi motor mi je bio Honda Hornet 600. g 2000. Muž je imao Honda Deauville 650. Tako smo počeli sa putovanjima. Italija, Poljska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, svaki godišnji u drugo državo. Nakon 5 godina Hornet postala mi bezvezna, i došla je druga Honda cbf 1000. Za putovanja dosta bolji motor.

Na početku bilo me je strah brzine na motoru. Muž, moj najbolji inštruktor, me uvjek posmatrao, davao mi savjete i podržke, tako, da mi je vožnja sa motorom postala užitak. Najviše putujemo sami, to nama odgovara.

Ostavi komentar

Ostavi komentar