Šef ekipe Dukatija Luiđi Dalinja je nedavno rekao da će odlaganje početka sezone maksimalno odgovarati aktuelnom šampionu i vozaču fabričke Honde Marku Markesu. Iz Honde su imali brz i oštar odgovor.

Luiđi Dalinja je nedavno rekao da će odlaganje početka sezone u MotoGP šampionatu odgovarati Markesu koji je imao komplikovani oporavak od operacije ramena. I sam Markes je govorio da se nije osećao komforno tokom testova u Kataru.

Dukati je trebalo da se pripremi za izazov koji je trebalo da imaju u Kataru. Mi smo jedini koji smo se na vreme spremili i predstavili smo agregate kada je bilo traženo. Od tada je jasno bilo da ako je bilo koji proizvođač pravio nešto čudno sa motorom jasno je da to nije Honda„, rekao je prvi tim menadžer Honde Alberto Puđ.

Inače Honda je bila jedini tim koji je ostavio svoje ljude u Kataru i posle završenog testiranja, dok je Dukati svoju ekipu vratio u Italiju.

Mnoge trke MotoGP šampionata su pomerene, a nedavno je pomerena i trka za Veliku nagradu Španije u Heresu i ne zna se kada će se ona voziti.

Autor: Marko Vlahović Izvor: Sport klub

Ostavi komentar