Bivši MotoGP vozač, a do skoro vozač Pons Moto2 tima, Hector Barbera dobio je otkaz iz tima zbog presude u svojoj rodnoj Španiji zobg vožnje u pijanom stanju.

Barbera je u sredu uveče uhapšen nakon što je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola. Ubrzo nakon toga, izrečena mu je kazna zabrane upravljanje motornim vozilima u Španiji na godinu dana.

Hectoru ovo nije prvi put da se našao u ovakvoj situaciji. 2013. godine on se našao pred sudom takođe zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a ubrzo potom se vratio pred isti sud zbog vožnje bez dozvole, koja mu je i tada bila oduzeta kao kazna za prvi prekršaj.

Pons tim je u kratkom izveštaju objavio da prekida saradnju sa Španskim vozačem zbog ove situacije, a kasnije je i Barbera izneo svoje viđenje stvari, gde priznaje da je pogrešio:

„Prihvatam svoju grešku i prihvatam posledice koje ona donosi. Najteže mi je jer ovo utiče na moju porodicu, prijatelje i partnera, ali i na moju profesionalnu karijeru. Na narednoj trci za Veliku Nagradu Katalonije neću se takmičiti u trenutoj strukturi tj. sa Pons timom. Verujem da čak i vi koji smatrate da je ova kazna zaslužena razumete koliko je ovo težak period za mene . Reč „kajanje“ nije dovoljna da pojasni kako se osećam trenutno. Svoj prelazak u Moto2 kategoriju sam shvatio vrlo ozbiljno, i ako do sada nije sve išlo savršeno, trenirao sam i trudio se više nego ikada.“

„Još jednom ponavlja, u potpunosti prihvatam i shvatam posledice koje ova greška donosi. Nastaviću da se borim i trudim i ako je situacija trenutno vrlo teška, ali to će biti stav koji planiram da zadržim. Želim da se izvinim svima na koje je ova situacija uticala kao i da se zahvalim onima koji me podržavaju u ovakvim vremenima“.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar