Za Hard Enduro kažu da je idealna kombinacija motociklizma i prirode misleći uglavnom na offroad terene gde na svojim dvotočkašima prelaze preko balvana, kamenja, ekstremnih uzbrdica, nabujalih potoka i sličnih prepreka. Na osnovu samog imena naslućujete da je reč o izuzetno teškom sportu, a na takmičenjima se testiraju krajnje granice i motora i vozača.

Pre nekoliko dana svetlost dana ugledao je praktično jedini hard enduro portal na ovim prostorima „Balkan Hard Enduro“. Povodom toga malo smo proćaskali sa osnivačem, jednim od urednika portala i vozačem Nikicom Divjak – Jimmyjem.

Dva točka: Na početku moramo da konstatujemo da je Hard Enduro veoma mlad sport u Srbiji i njime se zaljubljenici prvenstveno bave kao hobijem. Kada ste i kako Vi počeli da se bavite ovim sportom i koliko se ljudi na teritoriji bivše Jugoslavije bavi njime?
Jimmy: Više godina sam vozio veći enduro motor i primetio sam da kako sam ulazio u sve teže terene, tako mi je osmeh na licu bio sve veći. Počeo sam polako da gledam i razmisljam o prelasku na lakši motor. Pre otprilike pet godina ulazim u hard enduro, i od tad strast se ne smanjuje, šta više mislim da je svakim danom sve veća. Ovim sportom se na teritoriji bivše Jugoslavije bavi oko 500-600 vozača.
Dva točka: Kao neko ko se aktivno bavi ovim sportom, možete li nam reći zašto je Hard Enduro toliko težak?
Jimmy: Zato što trka nekad traje od 4 do 6 sati, često i više, a za to vreme vozači pređu svega 60 do 70 kilometara staze pune izazovnih prepreka. To je zahtevan psiho-fizički sport koji ne oprašta greške.

Dva točka:  Koliko kategorija takmičenja postoji?
Jimmy: Recimo da se uglavnom klasifikuju na Pro, Expert i Hobby klase – odnosno za iskusnije vozače i za one manje iskusne, ali to ne bi trebalo da vas zavara jer su i hobi klase izuzetno teške.
Dva točka:  Znamo da se na ovim takmičenjima vozi preko kamenja, balvana, uz velike vertikalne uzbrdice i nizbrdice nekad blatnjave i klizave, ili potoke. Napor za vozače je izuzetno veliki, česti su padovi, moje pitanje je, šta je granica?
Jimmy: Vozim do granica svojih sposobnosti i umeća i trudim se da je pomerim sa svakom novom vožnjom. U teškim momentima desi se da se zapitaš šta će ti sve to životu, međutim kad prođeš liniju cilja, osmeh je opet tu i sa nestrpljnjem isčekuješ sledeći dan.
Dva točka:  Kolike su brzine?
Jimmy: U ovom sportu nema velikih brzina, ima deonica od par stotina metara staze gde voziš sat vremena. Vrlo često motor mora da se gura uzbrdo. Postoje delovi gde je jednostavno nemoguće popeti se na motor a motor gurate uzbrdo.

Foto: attilaszabo

Dva točka:  Da li vremenski uslovi mogu da budu problem?
Jimmy: Vremenski uslovi nisu problem ali predstavljaju dodatni napor za vozače, trka nikada neće biti otkazana zbog kiše ili snega.
Dva točka:  Koji su najsuroviji vremenski uslovi u kojima ste vozili?
Jimmy: Dešavalo mi se da vozim po snegu, poledici. Vrlo često, verovatno i „Marfi“ ima neku ulogu u tome, čekajući u startnom redu budemo skroz mokri, ali to je sastavni deo ovog sporta.
Dva točka: Možeš li da nam kažeš kako si se odlučio da uđeš u ovaj projekat, da pokreneš portal ovako specifičnog sadžaja?
Jimmy: Prvenstveno zbog tačnih i pravovremenih informacija. Kao učesniku većine trka bilo mi je komplikovano saznati same datume održavanja mnogobrojnih hard enduro takmičenja, a da ne spominjem same detalje u vezi sa određenom trkom.

Dva točka: Na portalu se nalazi mnogo više informacija od samih datuma održavanja takmičenja. Šta još posetioci mogu naći na portalu?
Jimmy: Da, uz saradnju sa organizatorima mislim da sam uspeo da zaokružim sve bitne detalje koji su važni jednom vozaču koji planira da učestvuje na određenoj trci. Pored informacija za vozače ima još kvalitetnog sadržaja, informacije sa domaćih i svetskih hard enduro takmičenja, a uskoro će biti i mali oglasi za hard enduro motore, opremu i delove.
Dva točka: Hvala Jimmy. Želimo ti uspešnu hard enduro sezonu!

U finalu sa Jimmyem

Ostavi komentar

Ostavi komentar