Polako, ali sigurno, tržište električnih motora počinje da se razvija…

Skoro, Harley Davidson postao je jedan od najvećih proizvođača koji su objavili svoj plan da kreiraju LiveWire električni motor koliko sledeće godine. Finska startup kompanija, RMK, želi da uzburka tržište predstavljanjem svog unikatnog e-motora, koji poseduje minimalistički dizajn i raspon između dvesta i trista kilometara nakon samo jednog punjenja.

Nazvan E2, ovaj električni motor će biti predstavljen na sajmu motora u Helsinkiju u februaru sledeće godine. On će biti lansiran u dve verzije sa različitim veličinama baterija – jedna će imati raspon od 200, dok će druga, veća imati raspon od 300 kilometara. Kompanija tvrdi takođe da se baterije mogu napuniti za 2-3 sata.

Električni motor koji pokreće E2 model ima maksimalnu snagu od 50 kilovata, dok je obrtni momenat ocenjen na 320 Nm. Prema izjavi kompanije RMK, ovaj motor će imati maksimalnu brzinu od 160 kilometara na čas. Po pitanju dizajna, moramo priznati da nas malo podseća na Harley Davidson LiveWire, u dizajnerskom jeziku točkova koji je naklonjen futurističkom izgledu.

Ipak, ono što posebno naglašava ovaj motor jeste zadnji točak bez maske. E2 ne koristi konvencionalni lanac ili kaiševe, već električni motor koji je integrisan u otvoreni točak. Ako želite da jedan od ovih modela bude vaš, možete ga sada rezervisati uz uplatu od 2.000 evra. Početna cena motora će biti oko 25.000 evra.

Ostavi komentar