Vozač KTM rejsinga Pol Espargaro poslednjih dana se dovodi u vezu sa Repsol Hondom, ali tim menadžer japanske ekipe Alberto Puđ negira da je dogovor postignut.

Foto: MircoLazzari gp/Getty Images

Informacije da bi Espargaro mogao da postane Markesov timski kolega još pre prve trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata došle su kao šok, posebno jer to otvara brojna pitanja gde će ostali završiti dogodine. Međutim, Puđ kaže da niko osim osmostrukog svetskog šampiona ima ugovor sa Hondom posle ove sezone.

Honda uvek razmišlja o sadašnjosti i budućnosti svoje strukture, od nižih kategorija do kraljevske klase. Zbog okolnosti u kojima smo, ova sezona se ne razvija kao što smo navikli, ali to ne znači da Honda ne nastavlja svoj plan o najboljoj budućnosti za sve svoje vozače. Nismo potpisali ni sa kim ugovor osim onoga što je već objavljeno“, istakao je Puđ.

Pored braće Markes, pod ugovorima za ovu sezonu sa Hondom su i vozači LCR Kal Kračlou i Takaki Nakagami. Prvi čovek italijanskog tima Lučio Čekinelo izrazio je želju da zadrži obojicu, ali za sada ništa nije dogovoreno.

Ovogodišnji Moto GP šampionat bi trebalo da počne dvema trkama u Heresu u drugoj polovini jula, a kalendar će biti poznat naredne nedelje.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar