Španski motociklista Pol Espargaro, koji vozi za KTM, veruje da je blistava budućnost pred vozačem Petronas Jamahe Fabiom Kvartararom.

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mladi Francuz je zablistao tokom svoje prve sezone u kraljevskoj klasi prošle godine – šest puta se našao na pol poziciji i sedam puta na podijumu na putu do petog mesta u generalnom plasmanu. Kvartararo je čak bio najkonstantniji od svih rivala Marka Markesa što je mnoge navelo da pomisle šta bi bilo kada bi imao identičan motor kao fabrički vozači Jamahe, što će i biti slučaj ove godine, ako do sezone dođe.

Moguće je da će Fabio biti sledeći šampion. Veoma je dobar vozač, mlad je, gladan, ne plaši se ničega i u odličnom timu je. Ali, njegov posao će sada biti teži jer nije lako praviti dobre izbore i odmah biti brz. Verovatno će praviti greške, moraće da radi na svom mentalnom pristupu, razvoju, tome kako da se izbori sa pritiskom i dođe do rezultata. Moraće da se izbori sa time, ali i dvojicom vozača koji spadaju među najbolje u šampionatu – Vinjalesom i Rosijem, a to neće biti tako lako za njega“, istakao je Espargaro.

Kvartararo će sledeće godine u fabričkom timu Jamahe zameniti ’Doktora’, što Espargaro smatra dobrim potezom za japanski tim.

Jamaha mora da razmišlja o budućnosti, da se fokusira na to šta će raditi u godinama koje dolaze. Valentino je sadašnjost, i dalje je jak, marketinški vredan, izuzetno je popularan. Ali, Jamaha želi da pobedi tako što će se fokusirati na mlađe vozače, kao što su uradili svi drugi proizvođaći – Dukati sa Banjajom, Honda sa Aleksom Markesom, Suzuki sa Mirom, KTM sa Binderom i oni sa Kvartararom. Svi žele mlade talente za budućnosti, tako da je Jamaha odradila posao time time što je za tri dana rešila koje vozače želi za sledeću godinu“, istakao je šampion Moto2 kategorije iz 2013. godine.

Prvih osam trka ovogodišnjeg Moto GP šampionata ili je odloženo ili otkazano zbog pandemije koronavirusa, a sada je jedino izvesno da sezona neće početi pre juna.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar