Pol Espargaro priznao je da su Honda i Dukati „motori iz snova“ za svakog vozača koji želi da se bori za titulu u Moto GP šampionatu.

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Kako je najavljeno ranije, Pol Espargaro spreman je da se sledeće godine priključi fabričkom timu Honde i napusti KTM. Još uvek nema zvanične potvrde za ovaj „transfer“ i verovatno je neće ni biti pre septembra do kada Espargaro ima ugovor sa KTM. Ipak, indirektno je ovu vest potvrdio direktor KTM Majk Lajtner koji je rekao da je „za Pola Honda sjajna nova prilika“.

U intervjuu za sajt Moto GP, Espargaro nije govorio o svojoj budućnosti, ali je priznao da su Honda i Dukati „motori iz snova“.

„Poslednjih sezona na kraju se vidi ko pobeđuje, Mark Markes na Hondi. Mark je legenda, on je sjajan vozač, ali ne odmaže mu ni to što vozi Hondu, jasno je da je to motor za pobede. On to pokazuje u svakoj trci, pokazuje to na kraju šampionata sa velikom razlikom u bodovima. U ovom trenutku, Honda je motor koji želi većina vozača. Jasno je zašto je tako. Naravno, većina želi i Dukati. To su dve najbolje mašine u ovom momentu“, rekao je Espargaro.

„Jasno je da i ja želim jedan od ta dva motora, ali ono što sada treba da uradim je da vidim šta mogu da uradim sa KTM. Ko ne bi želeo da ode u jedan od ta dva tima? To su motori iz snova“, dodao je on.

Autor: Maja Todić  Izvor: Sport klub

Ostavi komentar