Pola godine pošto je najavljeno, australijski glumac Erik Bana potvrdio je da planira snimanje filma o legendarnom motociklisti Majku Hejlvudu.

Foto: Don Morley/Getty Images

Bana je poznat kao veliki ljubitelj motociklizma, a trenutno radi na scenariju o filmu koji će se zvati „Mike the Bike“. Upravo on će tumačiti Hejvuda u tom filmu koji će se baviti povratku legendarnog Britanca dvotočkaša krajem sedamdesetih godina prošlog veka, posle više od decenije pauze.

Hejlvud je tokom karijere osvojio devet titula svetskog šampiona između 1961. i 1967. godine, a potom se povukao. Paralelno je vozio u Formuli 1, kojoj se više posvetio posle povlačenja iz Svetskog šampionata u motociklizmu, da bi se vratio dvotočkašima 1977. godine i trijumfovao na legendarnoj trci TT Ostrva Man na Dukatiju. Godinu dana kasnije je slavio i u seniorskoj trci vozeći Suzuki, da bi se potom i zvanično povukao. Živog je izgubio u saobraćajnoj nesreći u martu 1981. u 41. godini.

Snimanje filma je podržala Hejvudova porodica, a Bana je blisko sarađivao sa njegovom udovicom Polin pre nego što je preminula u junu ove godine.

Radim na scenariju poslednjih nekoliko godina i to je priča o Majkovom povratku. Ne želim da ispričam priču o njegovom životu, već imam posebnu ideju koju želim da realizujem. To dugujemo porodici Hejlvud, posebno Polin, čiji doprinos filmu je nemerljiv. Neverovatno je bilo upoznati je i razgovarati sa njom, ona je bila jedna velika žena ovog sveta i auto-moto sporta“, istakao je Bana.

Za sada nema informacija kada bi film o legendarnom britanskom motociklisti mogao da se nađe u bioskopima.

Ostavi komentar