Ducati je zvanično predstavio svoj najnoviji model za 2019. godinu, a kao što možete pretpostaviti, najveći novitet je agregat od 1262ccm.

Kao što ime govori u novoj Enduro Multistradi će se naći Testastretta DVD 1262 agregat koji je sa xDiavela pronašao svoj put do Multistrada linije. Ovo znači da će nova Multistrada Enduro raspolagati sa 156KS i 128Nm obrtnog momenta iz V-Twin agregata sa sistemom varijabilnih ventila. Ovaj agregat u Multistradama je direktan odgovor Ducatija na novi BMW R1250GS koji je takođe dobio povećanu zapreminu agregata i sistem varijabilnih ventila. Kao i kod „obične“ Multistrade 1260, i Enduro verzija će 85% obrtnog momenta pružati do 3500 obrtaja, tako da možemo očekivati odličan odziv na gas, posebno na niskim i srednjim obratjima.

Što se tiče paketa opreme, Ducati nije izostavio skoro ništa: ABS u krivinama, kontrola proklizavanja, kontrola podizanja prednjeg točka, asistencija starta uzbrdo, dvosmerni quickshifter i polu-aktivno Sachs vešanje. Sve ovo spada u osnovni paket opreme uz Multistradu Enduro. Takođe, raspored na TFT kontrolnoj tabli, koja se takođe podrazumeva u osnovnu opremu, je promenjen i sada je isti kao kod Panigale V4 superbike modela.

Kao i prethodni model, i ova Multistrada Enduro dolazi sa prednjim točkom od 19“ i zadnjim od 17“ ali su za 2019. godinu oba točka olakšana i doprinose 2kg u smanjenju ukupne težine motocikla, koja sada iznosi 254kg, i biće opremljeni Pirelli Scorpion Trail II gumama. Takođe, egronomija motocikla je izmenjena sa nižim centrom gravitacije i nižim sedištem, što doprinosi boljoj upravljivosti i generalno boljem osećaju tokom vožnje.

Za one koji vole da prelaze veliki broj kilometara dobra vest je da je servisni interval za zamenu ulja na novoj Multistradi Enduro 1260 predviđen na 15.000km, a pregled ventila na svakih 30.000km. Ovo je takođe potez koji Ducati stavlja na istu listu sa svim ostalim velikim Enduro i Adventure motociklima koji su dobili veće servisne intervale. Što se tiče boja, za sledeću godinu moći ćete da birate između boje peska kako ju je Ducati opisao i neizostavne Ducati crvene. Cena i datum početka prodaje još uvek nisu objavljeni.

Ostavi komentar