ZA VALTA SIEGLA, performansa i lepota idu ruku pod ruku. Motorcikli u njegovoj Ducati Leggero seriji su sjajni, ali su i lagani, brzi i lako se rukuje njima. To im obezbeđuje visoku potražnju.

Ovaj najnoviji primerak je naručio Jamie Vaters, jedna od vodećih osoba iza REV’IT-a i Rizoma brendova u SAD. Džejmi poseduje značajnu kolekciju trkačkih motora, evropskih sportskih automobila i američkih muscle automobila, ali oni ne služe samo za pokazivanje, on ih i redovno vozi. To ga čini savršenim klijentom za Valta. „Veoma sam oduševljen što sam mogao da izradim ovaj motorcikl za Džejmija“, kaže Valt iz svoje radionice u New Hampshire-u, „jer znam da će ga voziti i uživati“.

Svaki Leggero je ručno napravljen po narudžbini sa mogućnošću prilagođavanja. Počeli su sa Valt Siegl Motocikl-om 4130, hromiranim čeličnim ramom, napravljenim u njihovoj radionici, teškim svega 15 kilograma. Valt je u njega ubacio Ducatijev motor sa dvostrukim ventilima, obnovljen i dizajniran od strane Bruce Meiers Performance-a. Na sve to je i završna obrada urađena sa vrhunskim komponentama i karoserijom od kevlara.

U ovoj izradi, donatorski motor je uzet iz Monster-a 1100. Projektovan nanovo i pojačan na 1125 cm3 sa Mahle klipovima i titanijumskim ventilima. Ugrađen je i sistem za ubrizgavanje goriva iz Hipermotarda, a pri svemu navedenom  se vodilo računa i o smanjivanju kilaže.

Pošto je Džejmi prilično ozbiljan u vezi zahteva za voznim performansama svog Leggera, želeo je i vrhunsku šasiju, kao i sistem vešanja. Lagni hromirani Leggero ram je uparen sa aluminijumskom podkonstrukcijom i Ducati S2R rukohvatom.

Bili bi potrebni dani pažljivog istraživanja da bi se otkrili svi detalji na ovom Ducati-ju, tako da ćemo samo proći kroz glavne.

Izduvni sistem od nerđajućeg čelika obložen je keramikom i prilagođen posebnim zahtevima.

Korman izgleda sjajno a modifikovan je sa Motogadget tacho ležajevima koji nose logo VSM.

Kada je reč o limariji, Džejmijev hobi pružio je svu potrebnu inspiraciju. „Džejmi je želeo da ugradi elemente iz rane muscle ere automobilizma u novi dizajn Leggera“, kaže Valt, „koji je može se reći veoma evropski.“

Dakle, bela keramička obloga na izduvnom sistemu se poistovećuje sa ranim verzijama Shelby-ja Kobre (Cobras), a niklovani ram je u znak sećanja na 1960-e i 70-e godine.

Primarna boja je preuzeta iz automobila u kolekciji Džejmija. „Džejmi ima Korvetu iz 1968. u laguna plavoj boji“, kaže Valt. „Za tu seriju Corvette, to je bila boja koja se koristila samo jedne godine i obojena je od strane Peach Pit Racinga.“

[stm_call_to_action box_color=“#1e73be“]Autor: Kosta Dubljević[/stm_call_to_action]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar