Ducati je na prošlogodišnjem EICMA sajmu predstavio svoj prvi električni bicikl. Kako ova grupa dvotočkaša zauzima sve veći procenat tržišta, Ducati je odlučio da se oproba u nečemu novom. I u pravom Ducatijevom stilu, sve je na najvišem nivou kvaliteta, bez kompromisa.

MIG-RR, kako je naziv ovog modela, proizvodi Thok Ebikes, kompanija koja je ekspert u downhill i BMX biciklizmu. Takođe, svoj doprinos dalo je i Ducatijev zvanični dizajn centar kao i Aldo Drudi D-Pref, firma u vlasništvu Alda Drudija, čoveka koji stoji iza legendarnih dizajnova Rossijevih AGV kaciga.

Što se tiče opreme, FOX je obezbedio svoje Kashima amortizere koji se mogu podešavati za različite terene i potrebe vozača, od Renthala je motiran karbonski korman kako bi se uštedelo na težini, Mavic točkovi, Shimano Saint četvoroklipne čeljusti i Shimano XT 11-stepeni menjač spadaju u standardu opremu.

Ceo bicikl, bez pedala u M veličini, težak je samo 22.5 kg, a ovoj cifri doprinosi i Shimano Steps E8000 električni motor od 250 vati, koji je težak samo 2.8kg i spada u jedan od najlakših u klasi. Pored toga što je jedan od najlakših, ovaj motor je i jedan od najjačih u klasi i proizvodi neverovatnih 70 Nm, što je više od Yamahe R6.

Ducati MIG-RR je dostupan dok dilera i preko zvaničnog sajta www.ducati.com za „samo“ 6250€, pa ko voli nek izvoli.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_author=“false“ limit=“8″]

Ostavi komentar