DROID je novi flip up model firme Caberg, proizveden u Italiji inovativnim tehnologijama i agresivnim dizajnom, namenjen onim vozačima koji ne žele da kroz grad prođu neprimećeni.

Ovaj model je rezultat rada i iskustva prve Italijanske fabrike koja je proizvela Flip Up kacigu, a kao i svaki put, i sada imaju čime da se pohvale. DROID model dolazi sa duplom homologacijom, P/J, što označava da može bezbedno da se koristi u vožnji čak i sa podignutom bradom. Kada je kaciga otvorena, specijalni sistem zaključava gornji deo, kako prilikom udarca ne bi došlo do slučajnog zatvaranja.

Dva odvojena ventilaciona otvora na bradi su podesiva i mogu se podesiti da usmeravaju vazduh direktno na unutrašnju stranu vizira i time obezbeđuju minimalno magljenje vizira i u najekstremnijim vremenskim uslovima. Vizir je vrlo dubok, što pruža poboljšanju vidljivost, a poseduje i ugrađeni sunčani vizir, koji pruža zaštitu od sunca kada vam je to potrebno. Oba vizira su zaštićena od grebanja, dok je spoljni i zaštićen od maglenja zahvaljujući Pinlock sistemu.

Unutrašnjost je od najkvalitetnijih hiperalergenskih tkanina sa prozračnim svojstvima kako bi se pružila maksimalna svežina, a naravno kompletna unutrašnjost se vadi i periva je. Bočne unutrašnosti su dizajnirane tako da omogućuju nošenje naočara, a  postoji i mogućnost instaliranja sistema komunikacije unutar kacige.

Ukupne dimenzije kacige su smanjene, što je dovelo do toga da je i ukupna težina kacige samo 1550gr, što je za jednu Flip Up kacigu vrlo dobro, čak i u klasi nekih integralnih kaciga.

Cena za naše tržište još uvek nije poznata ali je cena prethodnog  DROID modela oko 250€, tako da i DROID Iron možemo očekivati da će biti u rasponu cene od 250€ do 300€.

Ostavi komentar