Vozač Dukatija Andrea Doviciozo prošao je lekarske preglede pred Veliku nagradu Španije kojom startuje ovogodišnji Moto GP šampionat, 19 dana pošto je operisan zbog povrede leve ključne kosti.

Foto: © Ducati Motor Holding spa

34-godišnji Italijan je povredu doživeo u padu tokom motokros trke u Faenci, na severu Italije, a potom je hitno operisan u Modeni.

Spreman je! Posle pregleda kod doktora Anhela Čartea ovog jutra, Andrea Doviciozo je proglašen spremnim za trku ovog vikenda“, objavio je Dukati.

Doviciozo, koji je poslednjih godina bio najveći rival Marka Markesa u borbi za titulu, istakao je da ne može da dočeka povratak na stazu.

Posle operacije ključne kosti nastavio sam da vredno radim da bih bio što spremniji za Veliku nagradu Španije. Osećam se dobro, ali dok ne sednem na Dezmosediči neću znati kakvo je moje pravo stanje. Moraćemo da se naviknemo na vrućinu u Heresu, a zbog zgusnutog rasporeda, biće još važnije da se izbegnu greške“, naglasio je Doviciozo.

Trka za Veliku nagradu Španije vozi se predstojećeg vikenda, kompletnu akciju iz Heresa moći ćete da pratite na Sport Klubu od petka.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: N1

Ostavi komentar