Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Posle informacija dan za danom da će trka u Kataru biti otkazana, a na Tajlandu odložena, javila se i Dorna, tačnije izvršni direktor Karmelo Espeleta i uverava da koronavirus neće ugroziti ovogodišnju sezonu u kraljevskoj klasi.

Poseban predmet izlaganja bila je situacija u Kataru, pošto iako je otkazana trka u kraljevskoj klasi, ona će se ipak održati u Moto 2 i Moto 3.

– Bili smo u intenzivnom kontaktu sa vlastima u Kataru, kako bismo znali tačno šta možemo da uradimo. Tokom vikenda situacija se mnogo promenila. U subotu i nedelju delovalo je da nema naročitih problema da se trka održi, ali kasnije tokom nedelje dobili smo indikaciju od lokalnih vlasti da bi svi italijanski državljanin i oni sa prebivalištem u toj zemlji koji treba da dođu, trebalo da u prethodnih 14 dana nisu bili u Italiji. Za one koji jesu bili u tom periodu u Italiji, nije zabranjen ulaz u zemlju, ali moraju da budu 14 dana u karantinu u Kataru. To očigledno nije bilo moguće za mnoge naše ljude, zbog čega je otkazana trka u Moto GP klasi. Ali u Moto 2 i Moto 3 su bila testiranja ove nedelje, tako da je moguće održati trku, ali samo u ove dve klase – rekao je Karmelo Espeleta.

Nešto blaža situacija, bar za sada, je sa tajlandskim vlastima.

– Razgovarali smo čitavog vikenda sa vlastima naTajlandu i oni su najavili da će imati sastanak u ponedeljak na kojem će se odlučiti koji događaji će moći da se održe u Tajlandu. Ali ta odluka nije vezana za Italijane, niti neke druge koji dolaze na Tajland, već razmišljaju da li da otkazuju događaje na kojima se očekuje mnogo gledalava. Drugačije je nego u Kataru, tako da smo se odlučili samo za odlaganje i trudimo se da nađemo datum do kraja godine.

Na kraju je uverio da koronavirus neće ugroziti 2020. sezonu Moto GP.

– Svakako će biti sezone. Svesni smo da se situacija menja iz dana u dan, ali naša želja je da se sve trke u sezoni održe.

Poznati su i termini treninga i trka u Kataru, koji su na programu od petka do nedelje. U petak su na programu po dva slobodna treninga u obe klase. Prvi u Moto 3 počinje u 11:25 po srednjeevropskom vremenu, pa sledi u Moto 2 koji se završava oko 13 časova, drugi u Moto 3 počinje u 15:05, pa sledi u Moto 2 koji se završava u 16:40. U subotu su na programu treći slobodan trening i kvalifikacije. Treći slobodan trening počinje sa Moto 3 klasom u 10:55, sledi u Moto 2 i to se završava oko 12:30. U 15:05 na programu su Q1 i Q2 u Moto 3, a potom od 16 časova kreću kvalifikacije u Moto 2. U nedelju od 11 do 12 su warm up u obe klase, dok su trke na programu od 14:20 Moto 3, a od 16 časova Moto 2. Svu akciju iz Katara možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba.

Izvor: N1

Ostavi komentar