Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da će se pre početka sezone znati da li će završiti karijeru ove godine ili ne.

Ovogodišnji Moto GP šampionat je na čekanju zbog pandemije koronavirusa, a najranije bi mogao da počne u avgustu Velikom nagradom Češke.

Rosi će na kraju sezone ostati bez mesta u fabričkoj Jamahi, pošto će na njegovo mesto doći Fabio Kvartararo, ali je Italijanu japanska kompanija obećala mesto u Petronasu ako odluči da nastavi karijeru. ’Doktor’ je prvobitno planirao da odluku donese posle sedam-osam trka, međutim, pandemija je dovela do otkazivanja ili odlaganja čak 11 trka.

U teškoj situaciji sam jer, kao što sam već rekao, moja prva opcija je da pokušam da nastavim i dalje jer imam dovoljno motivacije i želim to. Ali, veoma je važno da razumem nivo na kojem sam jer smo se posebno u drugom delu prošle sezone mnogo mučili i previše puta sam bio spor da bih se borio za prvih pet pozicija“, rekao je Rosi.

Italijanski motociklista je istakao da ga svakako čeka još jedna sezona u fabričkom timu, a da je želeo da prvo isproba neke stvari pre nego što odluči.

U glavi imam još jednu sezonu u fabričkom timu i potrebno mi je vreme da bih doneo odluku. Treba mi pet ili šest trka da bih se razumeo sa novim glavnim inženjerom Davidom Munjozom da bih bio bolji. Problem je što nema trkanja, ali mislim da ću morati da odlučim pre nego što do njega dođe jer je najoptimističnija situacija da ćemo moći na stazu u drugoj polovini sezone. Nadamo se da će to biti u avgustu ili septembru. Moraću da odlučim pre toga, ali svakako želim da nastavim. Definitivno nije ovo najbolji način da završim karijeru jer postoji mogućnost i da se ne trkamo ove godine. Možda bi bilo bolje da vozim još jednu sezonu i povučem se na kraju sledeće. Zato, nadam se da ću nastaviti i dogodine“, naglasio je ’Doktor’.

Ukoliko ipak donese odluku da se oprosti od Moto GP šampionata, Rosi svakako neće završiti svoju karijeru u auto-moto sportu. Učešće na 24 časa Le Mana je pri vrhu njegovih želja, a da bi svakako voleo da učestvuje na sedam-osam trka godišnje.

Imamo mnogo dobrih planova za budućnost, kada završim karijeru u Moto GP šampionatu. Imamo timove u Moto2 i Moto3, u tome uživam mnogo. Želimo da nastavimo sa time, posebno da stvaramo mlade italijanske vozače. To je prvi program, a drugi je moje trkanje automobilima. Želim da učestvujem u nekom šampionatu i vozim sedam-osam trka svake godine. To je plan za budućnost“, otkrio je Rosi u intervjuu koji je organizovala Jamaha.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar