Nagrade MCN proslavljaju ono što smatramo najboljim motorima po kategoriji trenutno dostupnim u Velikoj Britaniji. Možda se ne čini kao da se ima mnogo slaviti u 2020. godini, ali su se neki zaisti divni motori našli na putevima.

Već je postojao veliki broj sjajnih motora za odabir pobednika, pa je donošenje odluke bilo samo dodatno otežano. Evo šta su izabrali za 2020. godinu.

Najbolji motori 2020. godine:

 • Triumph Tiger 900 Rally Pro
 • BMW R1250RT
 • KTM 890 Duke R
 • Aprilia Tuono V4 1100 Factory
 • Triumph Rocket 3 R
 • Ducati Multistrada 950 S
 • Royal Enfield Interceptor 650
 • Kawasaki Ninja 1000SX
 • BMW S1000RR
 • Yamaha MT-125
 • Honda CB500X
 • Yamaha TMAX 560
 • Harley-Davidson LiveWire

Triumph Tiger 900 Rally Pro

The Overall Machine of the Year Award dodeljena je novom Triumph Tiger 900 Rally Pro. Rally Pro je vrhunska ofroud verzija Tiger 900, koja je ove godine zamenila verziju 800.

Oduševili smo se njegovom neverovatnom završnom obradom, balansom, upravljanjem i upotrebljivošću. Mislimo da nema mnogo motora koji su sastavljeni kao što je to Tiger 900 Rally Pro. Takođe odnosi našu best adventure bike award (nagradu za najbolji avanturistički motor).

BMW R1250RT

The Best Tourer Award ide za BMW R1250R-u drugu godinu za redom, a preuzeo je od svog prethodnika 1200cc od prošle godine. Ima više snage i veći rezervoar za gorivo od Honde Gold Wing. Veća nosivost i pametnija tehnologija nego FJR1300.

BMW R1250R  je lakši za upravljanje i ima bolje performanse od K1600GT. Ko zna da li ćemo ovu nagradu iduće godine opet dodeliti BMW-u R1250R , ali smo sigurni da će The Best Tourer Award apsolutno biti njegov.

KTM 890 Duke R

Potpuno novi model je ove godine dobio the Best Naked award i to KTM 890 Duke R. Bilo bi lako pomisliti da je novi Duke samo 790 sa par novih svetlećih delova i malo većim agregatom, ali je sigurno da nam donosi mnogo više uzbuđenja od prethodnika.

KTM 890 Duke R je prostran, udoban i dobro opremljen, pored toga poseduje više režima vožnje, anti-wheelie, cornering ABS i kontrolu proklizavanja.

KTM 890 Duke R možda nije za svakog, ali pozdravljamo KTM koji je stvorio jednog od najsjajnijih nejkeda ikad napravljenih.

Aprilia Tuono V4 1100 Factory

The Best Super Naked kategorija za 2020. Godinu je bila začinjenija nego ikad i to motociklima poput Ducati Streetfighter V4, Kawasaki Z H2 i novim KTM 1290 Super Duke R koji su redefinisali ovu kategoriju, ali je Aprilia’s Tuono V4 1100 Factory odnela nagradu.

Vrhunska elektronika, kočnice i polu-aktivna amortizacija služe kao šlag na ovoj visokokaloričnoj torti, a sa svojim opuštenim položajem u vožnji, tempomatom i korisnom aerodinamikom Aprilia je odličan izbor za duža putovanja. Tuono V4 1100 Factory jednostavno radi sve to.

Triumph Rocket 3 R

Ovogodišnji Best Cruiser Award ide za Triumph Rocket 3 R. Dugo očekivana zamena za originalni Rocket III nije samo sjajna za videti, čuti ili za dobijanje u partiji Top Trumps-a. Sada je to ispravno impresivna, promišljena i kompletna kreacija koja je jednako dobra i za voznju i za gledanje.

Ducati Multistrada 950 S

Nagrada The Best Adventure Sport 2020. godine je pripala Ducati Multistrada 950 S-u i to drugu godinu zaredom. Sa cenom od 13.841 funtu je prilično skup, ali je izuzetan motocikl.

Ako želite prednosti avanturističkog motora, ali ako je najduža terenska vožnja na koju ste ikada išli parking sa šljunkom ispred restorana, zaista nije potrebno ništa bolje.

Royal Enfield Interceptor 650

Royal Enfield Interceptor 650 uzima našu Best Retro nagradu. Iako nepromenjen za 2020. godinu, Interceptor je naš izbor na prepunom retro tržištu – zbog čega zadržava nagradu za najbolji retro motor koju je uzeo i prošle godine. A ako vam je potrebna dodatna potvrda njegove veličine, pogledajte nove brojeve i mesto na koje je makao sa trona moćni BMV GS.

Kawasaki Ninja 1000SX

The Best all rounder Award ide za Kawasaki Ninja 1000SX. Mogli biste da ga vozite kao zamenu za Kawasakijev Z1000SX na posao od ponedeljka do petka bez zamerke.

Izvezite ga u nedelju i vozite po sporednim putevima sa ogromnim osmehom na licu ili mu zakačite kofere i udobno krenite na odmor. Sve što smo voleli kod njegovog prethodnika je ovde zasijalo još jače.

BMW S1000RR

Uprkos snažnoj konkurenciji od novog Fireblade-a i prerađenog Panigale V4, the Best sports bike Award zadržava BMW S1000RR. Veći je događaj vožnja Dukatija nego BMW-a, ali u sklopu M paketa sa karbonskim točkovima BMW S1000RR je znatno svestraniji.

Nikad mu ne nedostaje snage, glatka vožnja pri svim brzinama, a takođe ima i neukrotivu notu iz auspuha. Opako je brz, ali se može koristiti i kao svakodnevni motocikl – miran, gladak, udoban, pametan i praktičan. Upravo ova besprekorna ponašanja na putu, koja njegovi rivali uvek uspeju da previde, čine BMW takvim pobednikom.

Yamaha MT-125

Najbolji motocikl u klasi 125 kubika za 2020. godinu je sveže ažurirana Yamaha MT-125. Pored lakog probijanja kroz saobraćajne gužve i laganog uvijanja po krivinama, MT je jedan od retkih CBT 125-ica pogodnih za savladavanje svih zahteva koji mu se postave a sve zahvaljujući ugrađenom VVA sistemu.

Honda CB500X

Honda CB500X uzima the Best sub 500cc award. Prostran je, udoban, visok, sa amortizacijom pogodnom za duga putovanja i sa svojim prednjim točkom od 19 inča ne protivi se laganom ofroudu. Sa asfaltom ispod točkova se odlično nosi.

Yamaha TMAX 560

The Best Scooter award dodeljuje se moćnom Yamaha TMAX 560. Bez obzira na to volite li velike skutere (nesumnjivo su popularniji u Evropi nego u Velikoj Britaniji), ne možete poreći da je Yamaha TMAX predator za gradsku vožnju.

Harley-Davidson LiveWire

U klasi The Best Electric 2020. godine je dobitnik Harley-Davidson LiveWire. Možda je neverovatno pomisliti da će brend izgrađen na V-twins bučnim motorima koji tresu kosti i troše veliku količinu goriva ikada izgraditi električni motocikl uopšte, a kamoli osvojiti nagradu. Ali to je upravo ono što su učinili.

Ostavi komentar