Mizanu se raduju svi fanovi MotoGPa, uvek interesantne trke, helikopterski snimci na kojima se vidi more u pozadini, neverovatni italijanski fanovi ovog sporta i naravno kaciga Valentina Rosija.
Ove godine specijalni dizajn kacige imaju Rosi i Morbideli.

Franko odlučio za svoj protret sa natpisom Time Out, jednakost (equality) i citatom iz filma Spajka Lija- Uradi pravu stvar!

Morbidelijev mentor ne prestaje da iznenađuje i oduševljava i u 41. godini. Rosi je odabrao kacigu sa vijagrom! Da, da  kaciga na sebi ima malu plavu pilulu od 46 grama i sa natpisom La doppia di Misano. Parafraziraćemo njegovo objašnjenje za ovu kacigu: Bez starca nema udarca..

Obaveštenje koje je stiglo na početku današnjeg dana je da Kal Kračlou neće učestvovati u trci sutra a verovatno će pauzirati do trke u Barseloni. Kračlou je tokom prethodne nedelje imao operaciju podlaktice koju je podelio na svom Instagram profilu. Slike zaista nisu za one sa slabijim stomakom. U izjavi za motogp.com Kal je objasnio da iako nema bolove doktori su mu naredili da miruje dok rana ne zaraste jer ih je zabrinulo koliko  je ruka otekla nakon jučerašnjeg treninga.

Ovog vikenda ćemo videti i Peka Banjaju koji se konačno vratio na stazu i deluje da se oporavio od svoje povrede. Taman na vreme da postigne neki dobar rezultat pred svojom publikom.

Foto:AFP

Valentino Rosi je bio prvi tokom slobodnih treninga u petak i subotu i tako sebi obezbedio plasman u Q2. Jamahe su dominirale Q2 delom kvalifikacija i sva četiri vozača su u samom vrhu tabele. Maverik Vinjales je oborio rekord staze sa krugom  1:31.411 i zasluženo zauzeo pol poziciju. Franko Mobideli je samo 0,312s iza njega na drugoj poziciji. Trenutno vodeći u šampionatu Fabio Kvartararo je treći. Jamaha po prvi put u istoriji ima sva 4 vozača na prva 4 startna mesta, na četvrtom mestu je lokalac Valentino Rosi.

Drugi startni red pored Rosija čine dva Pramak Dukatija. Džek Miler je za nijansu bio brži od timskog kolege Peka Banjaje koj je očigledno došao da pokaže da se dosta odmarao i da se dovoljno oporavio da može da se bori za podijum.

Iza dva Pramak Dukatija su dva Suzukija. Aleks Rins je imao dobar početak kvalifikacija, bio je čak i drugi u jednom trenutku ali je napravio grešku pa će startovati tek sa sedmog mesta. Đoan Mir je u poslednjem krugu uspeo da napravi rezultat koji mu je doneo osmu poziciju. Od fabričkih ekipa osim Suzukija i Jamahe u prvih deset se našao još samo Andrea Doviciozo kao deveti na Dukatiju. Žoan Zarko će startovati kao deseti ispred Pola Espargara i Migela Oliveire.
Pol Espargaro je pokazao želju da se bori za što bolji plasman ali je izleteo i time sebi donekle otežao potencijalnu borbu za podijum.

Istorijski dan za Jamahe, pitanje je da li će današnja radost i slavlje moći da se nastavi i sutra? Pramakovci će sigurno napadati, posebno Banjaja željan trkanja nakon skoro dva meseca pauze. Sutra nas na stazi Marko Simončeli očekuje uzbudljiv nastavak današnjih kvalifikacija.

Prvih 10 vozača:

1. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) – 1:31.411
2. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 0.312
3. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) + 0.380
4. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.466
5. Jack Miller (Pramac Racing) + 0.641
6. Francesco Bagnaia (Pramac Racing) + 0.643
7. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.679
8. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0.691
9. Andrea Dovizioso (Ducati Team) + 0.773
10. Johann Zarco (Esponsorama Racing) + 0.807

Autor:    Ana Popović

Ostavi komentar