Nakon impresivne druge pozicije u Le Mansu, Danillo Petrucci je jedan korak bliže oficijalnom Ducatijevom timu u MotoGP šampionatu.

Petrux je u trci pobedio oba vozača fabričkog tima (Dovizioso izleteo) kao i svog klupskog kolegu u Pramac Ducati timu, Jacka Millera, koji se takođe bori za mesto u fabričkoj ekipi.

Da se podsetimo, u petak, nakon prvog dana treninga u Le Mansu, Andrea Dovizioso je potvrdio da je potpisao novi ugovor sa Italijanskom fabrikom i da će ostati u Ducatiju još dve sezone.

Sa druge strane boksa, Jorge Lorenzo još uvek nema predlog za novi ugovor sa Ducatijem, i po rečima Paola Ciabattia sportskog direktora ekipe, moraće da se dokaže u trci u Le Mansu i  Muggelu, nakon čega će rukovodstvo tima odlučiti kome će se ponuditi novi ugovor. Prvi deo ove borbe, u Le Mansu, Lorenzo je već izgubio i od Petruccija i Millera.

“Petrucci je bio odličan u Francuskoj i ukoliko nastavi sa ovakvim rezultatima, dokazaće da zaslužuje mesto u fabričkom timu” jasan je bio Luigi  Dall’Igna, generalni menadžer Ducati Corse.

Na ovo se nadovezao i Ciabatti: “Danilo je imao odličnu trku. U narednih nekoliko dana razgovaraćemo sa njim o njegvoj budućnosti, sa ciljem da nakon trke u Muggelu donesemo odluku. Činjenica je da je rezltat iz Francuske svakako pomogao u njegovom slučaju. Napravio je vrlo bitan korak u dobrom pravcu. Imamo opcije sa njim i sa Millerom, koje ističu krajem Juna. Videćemo još, jer je i Lorenzo u priči, ali po prethodnom nastupu, Petrucci je zaslužio Ducati”.

Mesta u padoku je sve manje, posebno nakon potvrde da Dovi ostaje u Ducatiju, kao i potpisivanja ugovora između Francesca Bagnaie i Ducatija, tako da postoji velika mogućnost da Jorge Lorenzo, petostruki svetski šampion, ostane bez konkurentnog motocikla za narednu sezonu.

Poznato je da se Lorenzo sa Yamahom rastao u lošim odnosima, jer su u Japanskoj fabrici njega videli kao vozača za budućnost, koji će karijeru završiti u Yamahi, ali je Lorenzo pregovarao i sa Ducatijem i sa Hondom, što je Japance posebno zabolelo. Jedina za sada otvorena opcija, pored Ducatija, za Lorenza je drugi fabrički Suzuki, nakon što je Alex Rins potpisao novi ugovor i sebi obezbedio fabrički motor u naredne dve sezone.

Za sada, ostaje nam da vidimo kako će se stvari razvijati u Muggelu i da li će Lorenzo uspeti da toliko brzo pronađe stil vožnje koji odgovara i njemu i Ducatiju.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar