I dalje je neizvesna budućnost popularnog italijanskog proizvođača motora u vlasništvu Volkswagen Grupe, kompanije Ducati.

Nemci odavno ne kriju nameru da prodaju Ducati, ali su se u međuvremenu u Audiju, koji preko Lamborginija polaže pravo na ovog proizvođača predomislili.

„Ducati je savršena dopuna naše premijum filozofije u svetu motocikala. Možete biti sigurni da Ducati pripada Audijevoj porodici“, rekao je tada prvi čovjek Audija Rupert Štadler.

Mešutim, Štadler je u međuvremenu završio u zatvoru zbog umešanosti u VW aferu „Dizelgejt“, a godinu dana kasnije Ducati je opet na tržištu.

Kako prenose pojedini mediji, interesovanje za kupovinu Ducatija istakao je austrijski proizvođač KTM čiji je suvlasnik indijska kompanija Bajaj Auto.

Izvršni direktor KTM-a Štefan Peirer je priznao dečačku zaluđenost i emotivnu povezanost s Ducatijem, te da se svojevremeno poigravao s idejom o spajanju Ducatija i KTM.

„Ducati je Ferrari motociklističke industrije“, istakao je Peirer koji je 1992. preuzeo KTM i povećao proizvodnju sa 6.000 na 250.000 jedinica godišnje.

KTM je pre pet godina od BMW-a preuzeo Husqvarnu i nastavio uspešno poslovanje i sa ovim švedskim proizvođačem motocikala.

Izvor: Nezavisne novine
[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_category_name=“false“ show_author=“false“ image_height=“300″ limit=“8″ category=“200″]

Ostavi komentar