CARVER - Da li nam zaista treba 2 tone čelika?

Carver je 100% holandsko gradsko vozilo koje ujedinjuje prednosti automobila i skutera. Carver vozi pametnije, brže, čistije i nudi iskustvo bez preseda, zahvaljujući patentiranom sistemu naginjanja.

U septembru 2018. godine, prvi Carveri će se naći na ulicama. Iako Carver nije mnogo veći od skutera, dovoljno je veliki da primi dve osobe, pa čak i manji dodatni prtljag.

Svaka revolucija počinje vizijom, a ova se rodila devedesetih. Holandski poduzetnik Anton van den Brink se našao u saobraćajnoj guzvi u Parizu. Dok je sedeo tamo gledajući automobile koji su zagušili put, postavio je sebi pitanje: Da li nam zaista treba 2 tone čelika da bismo došli od tačke A do B?

Od tada je Anton počeo da sanja o vozilu upola manjem i lakšem od automobila. Zamislio je pametan set točkova sa svim osobinama konvencionalnih vozila bez nedostataka. Trebalo je da bude tanak, brz, agilan, udoban, siguran i veoma jednostavan za rukovanje.

Ubrzo nakon toga, tim holandskih inženjera, na čelu sa Chrisom van den Brinkom i njegovom desnom rukom Harrijem Kroonenom (obojica inženjeri vazduhoplovstva), počeli su da prave uski zatvoreni trotočkaš. Njihova želja je bila da uklope udobnost i bezbednost automobila sa agilnošću i lakoćom skutera.

Veliki izazov pri izradi zatvorenog uskog vozila (ENV) jeste sprečavanje prevrtanja prilikom kretanja. A pošto vozite u zatvorenoj kabini, ne možete koristiti stopala da bi osigurali stabilnost. Zbog toga je vozilo moralo da se balansira nezavisno.

Posle višegodišnjeg eksperimentisanja, Carver-tim je otkrio magično rešenje: Dinamic Vehicle Control (DVC ™). Ovaj aktivni uređaj za kontrolu nagiba povezuje ugao nagiba vozila direktno sa ponašanjem vozača. Pametno i sigurno rešenje koje izaziva osećaj letenja na putu.

Carver jedan, primer DVC tehnologije, pokrenut je 2003. Godine i imao je turbo punjeni 660 cm3 četvorocilindrični motor sa unutrašnjim sagorevanja i dostizao je maksimalnu brzinu od 185 km/h. Uprkos očaravajućim izgledom, bilo je daleko ispred svog vremena. Danas je on ekskluzivni kolekcionarski predmet, ređi od Porsche-a 918 Spider.

Top Gear je 2003. godine dobio Carver One na testiranje. Oni su ga odmah proglasili za „najbolji gadget „. Džeremi Klarkson je čak tvrdio da se nikada nije toliko zabavio u nekom automobilu. Osim što to nije bio auto, to je Carver. Početak revolucije mobilnosti.

Pogledajte video:

 Da li nam zaista treba 2 tone čelika da bismo došli od tačke A do B?

NOVI CARVER

Nova verzija Carver-a je rođena. Na struju pokretan, manji, pametniji i daleko pristupačniji automobil-skuter od Carver One. Projektovan je kao konačno rešenje budućih potreba za urbanom mobilnošću ove i budućih generacija.

Carver se naginje automatski kako bi obezbedio ravnotežu na kosinama, krivinama, neujednačenim površinama i prilikom kretanja. Ugao nagiba kokpita je podešen da prati upravljanje i brzinu. Na ovaj način gravitacija je savršeno raspoređena u svakom trenutku i omogućava vam da uz dosta zabave vozite veoma lako groz gužvu.

Specifikacije

Maksimalna brzina: 45 km/h

Maksimalni ugao naginjanja: 45 stepeni

Radijus kretanja: 80 – 100 km

Dimenzija: širina 88 cm

Cena: 7.990 €.

Ostavi komentar