Nedelja nam je donela puno uzbuđenja na stazi. Videli smo vrlo napete borbe za podijume u sve tri klase.

Na žalost imali smo prilike i da vidimo pad Cala Crutchlowa tokom Warm up kruga gde je sa staze izašao držeći se za ruku što nikako nije dobar znak.

Četiri kruga pred kraj trke Marc Marquez je prebrzo ušao u krivinu i zakačio ivičnjak. Njegov motor ga je „katapultirao“ u šljunak pored staze. Aktuelnog svetskog šampiona su na nosilima izneli sa staze i od tad čekamo vesti o njegovom oporavku.

Oba vozača su odmah posle pada prebačeni u medicinski centar gde je ustanovljeno da će ipak morati da budu prebačeni u Barcelonu.

Cal Crutchlow je zadobio prelom kosti u šaci. Naizgled mala povreda može da donese mnogo problema. Danas ga je operisao dr Xavier Mir, koji je posle operacije izjavio da je vrlo zadovoljan kako je operacija prošla.

Lucio Cecchinello se zahvalio dr Miru i njegovom timu, objasnio je da se u Crutchlowov zglob ubačen mali šraf kako bi fiksirao kost.

Crutchlow je popodne pušten iz bolnice, a u LCR Hondi napominju da će u petak probati da odvozi prvi trening pa će videti da li će moći da vozi trku u nedelju. Cecchinello uverava da tim radi sve što je u njihovoj moći da Cal bude spreman za predstojeći vikend.

Pad Marca Marqueza je nešto što nikako nismo želeli da vidimo. Šestostruki svetski šampion je na nosilima odnet u medicinski centar. Kao i Cal Crutchlow i on je danas operisan u Barceloni. Prelom nadlaktične kosti je bio nezgodan, posebno zbog Marquezovih prethodnih povreda ramena. Mladom Špancu su ugradili titanijumsku pločicu koja drži kost, a na svu sreću prilikom pada radijalni nerv koji je najbitniji za funkcionisanje ruke je bio netaknut. Za svaki slučaj biće zadržan u bolnici narednih 48h.

Menadžer Honde Alberto Puig je podsetio koliko je MotoGP rizičan sport i kako svaki put kad sednu na motor vozači su svesni da mogu da se povrede. Na žalost, kako on kaže, sad je bio red na Marqueza. Napominje da je najbitnije da se Marquez kvalitetno oporavi od povrede, makar to značilo da će preskočiti trku u Jerezu za veliku nagradu Andalusije. Više o njegovom stanju i kada ćemo ga videti na stazi saznaćemo u narednim danima.

Obojici vozača želimo brz oporavak i da ih uskoro vidimo na stazi!

Autor:   Ana Popović

Ostavi komentar