Službenici londonske Metropolitske policijske službe (MPS) svojim službenim vozilima udaraju lopove na motociklima kako bi smanjili broj razbojništava i srodnih krivičnih dela počinjenih uz pomoć motora, mopeda i sličnih vozila.

Iz londonske Metropolitske policijske službe (MPS) kažu da će se protiv lopova na motociklima „boriti u svakoj prilici“, pa čak i kada lopovi opasno voze i skidaju kacige. Policija želi da promeni mišljenje koje je rašireno među građanima da lopove koji skidaju kacige i ne staju kada im se to kaže pušta da pobegnu.

Zbog toga je policija objavila i video u kojem se vidi kako se policajci sudaraju s vozačima motocikala. Policija naglašava da takve poduhvate izvode vozači koji su prošli posebnu edukaciju i kažu da se nadaju da će objavom tog video obeshrabriti motorizovane lopove.

Na ovu akciju MPS se odlučio nakon što je nedavno porastao broj krivičnih dela u kojima su korišćeni motocikli. Policija navodi da kriminalci s ukradenim motociklima voze po trotoarima i kradu mobilne telefone, ručne torbe i druge dragocenosti, a znaju da ih koriste i kao sredstvo za bežanje posle počinjenog zločina.

Iz policije kažu da je novi pristup rezultirao padom broja kriminalnih dela koja su počinjena uz pomoć motocikala i mopeda.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ image_height=“300″ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“198″]

Ostavi komentar