Novajlija u MotoGP klasi i vozač Moster Yamaha Tech3 ekipe, Johann Zarco, zauzeo je prvo mesto u prvom jutarnjem treningu za ovogodišnju Veliku Nagradu Češke u Brnu. Zarco je napravio vreme 0,039s brže od Marc Marqueza, dok je Jorge Lorenzo na Ducatiju za manje od desetinke iza.

Zarco se kasno zaleteo kako bi prestigao Dukatijevog prog vozača, sa vremenom od 2:05.201 u svom devetnaestom krugu, a Marquez je u svom poslednjem krugu skliznu na drugu poziciju sa vremenom od 2:05.240, koristeći novi aero pake na svojoj Hondi RC213V, dok je njegov timski kolega, Dani Pedrosa, sa drugačijim ali takođe novim oklopom završio na četvrtoj poziciji.

Pedrosa je u svom 14. krugu napravio rezulta od 2:05.446. Njegov probni oklop ima manje unutrašnih tunela od Marquezovih. Honda je pametno odigrala oko pravilnka o aerodimanici, napravivši oklop za mnogo unutrašnjih delova koji se mogu skinuti po potrebi.

Movistar Yamahe su se mučila na početku treninga, kao i ranije u toku godine po mokrim uslovima, ali su do kraja trenunga uspeli da narave dobre rezultate. Valentino Rossi zauzeo je petu poziciju sa vremenom od 2:05.712 dok se Maverick Vinales našao na šestoj poziciji sa rezultatom od 2:05.845 u petom krugu.

Danio Petrucci je na svom Ducatiju završio na sedmoj poziciji sa vremenom 2:05.886 dok je Hector Barbera zavšio na poziciji iza, nakon što je vodio veći deo treninga. Aleix Espargaro i Jonas Folger su popunili prvih deset pozicija.

Loris Baz je svoj Avintia Ducati parkirao na 11. poziciju i ako je 15 minuta do kraja bio na četvrtoj poziciji, dok je Cal Crutchlow završio dvanaesti, jednu poziciju ispred Andree Doviziosa. Scot Redding, koji je inače brz po kiši, završio je 14., a Alvaro Bautista 15.

Andrea Iannone je pokazao dobar tempo na početku ali je na kraju skliznuo na 16. mesto, ispred Sama Lowesa, samo 1.5 sekundu iza najboljeg vremena. Jack Miller, koji je inače takođe brz u mokrim uslovima, završio je 21. a Bradley Smith na KTM mašini 22.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-author“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]

Ostavi komentar