Italijan, Andrea Dovizioso, vozač Ducati fabričkog tima zauzeo je prvu poziciju na drugom slobodnom treningu u Brnu, i time se postavio na vrh kombinovanih rezultata (FP1+FP2). Jonas Folger (Monster Yamaha Tech3) mu je bio najbliži pratilac, dok je iza njega završio Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing), popunivši top 3.

Nakon kišnog prvog treninga, koji je kao najbrži obeležio Johann Zarco, kombinovana vremena od petka su odlučena u drugom slobodnom treningu koji je vožen u suvim uslovima. Ipak, vest da je DesmoDovi ostvario najbrže vreme, nije bila ta koja je obeležila drugi trening. U crvenoj garaži stajao je jedan prekriven motocikl i dok ga Jorge Lorenzo nije isterao na stazu, nije se znalo šta je u pitanju. Poularni Spartanac je bio prvi koji je isprobao novi radikalni dizajn prednje maske, koji bi trebao da zameni prošlogodišnja aerodinamična krilca. Lorenzo je u prvom izlasku na motoru sa novim prednjim oklopom popravio svoje najbolje vreme. Repsol Honda tim takođe je predstavio novi dizajn prednjeg oklopa.

Najbrži iz prvog treninga, Zarco, ukupno je bio četvrti, ispred Hectora Barbere i Scotta Reddinga, nakona što su svi pri kraju počeli da voze svoje najbolje krugove. Dani Pedrosa, koji je dosta dugo držao prvu poziciju, na kraju je završio na sedmom mestu.

Prošlogodišnji pobednik iz Brna, Cal Crutchlow je bio osmi najbrži, ispred Aleix Espargara (Apriia Racing Team Gresini). Aktuelni šampion, Marc Marquez je popunio top 10, ali delovalo je kao da španac na kraju nije davao svojih 100% na kraju, na mekoj gumi.

Maverick Vinales zavšio je dan na 11. poziciji isred Alvara Bautiste i odličnog Pola Espargara na KTM Factory Racing mašini. Valentino Rossi i Jorge Lorenzo su bili poslednja dva vozača u prvih 15.

MotoGP se vraća na stazu u subotu ujutru, pre nego što započnu borbu za startne pozicije u kvalifikacijama koje počinju u 14:10.

U nastavku pogldajte galeriju slika novog Ducatijevog dizajna:

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-author“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]

Ostavi komentar