Na godišnjem skupu “BMW Digital Day”, na kojem se u suštini Bavarci hvale svim novim razvijenim ili tehnologijama u razvoju za budućnost, predstavljen je i ram ištampan na 3D štampaču za njihov model S1000RR.

Prilikom izrade ovog prototipa korištena je tehnologija tehnologija selektivnog topljenja laserom, a finalni produkt je u suštini topljena metalna prašina naslagana u vrlo tankim slojevima.

Kao što se i može videti na slikama, završna obrada je vrlo gruba, ali ceo ovaj koncept ima veoma veliki potencijal da promeni pristup dizajnu i proizvodnji motocikala.

Kako bi nastavili da istražuju u ovom pravcu, BMW je osnovao poseban odeljak za istraživanje, pod nazivom Dodatni Centar za proizvodnju,u Minhenu, koji može da godišnje proizvede oko 140.000 različitih prototip delova za auto i moto industriju.

I ako se za sada najviše koristi za izradu porototipnih delova, kako bi inženjeri mogli svoje nacrte da vide i uživo, ova tehnologija je dala svoj doprinos i nekim delovima u komercijalnim modelima BMW automobile, kao na primer delovi mekog krova za BMW i8 Roadster.

BMW-ov istraživački centar svakako nije prvi koji je pokušao da tehnologiju 3D štampanja iskoristi u motociklističkoj industriji, ali svakako za sada deluju kao najozbiljniji konkurent da postignu ozbiljniji napredak. Ovoj tvrdnji doprinosi i to što pre samo nekoliko nedelja iz BMW-a pokazali da su takođe vrlo ozbiljni u nameri da izradu delova od karbonskih vlakana učine pristupačnijom, tako što su svetu predstavili prvu ikada zadnju viljušku u potpunosti izrađenu od karbona, za BMW G310R.

Ovo su samo neki od znakova da godinama stari procesi proizvodnje delova za motocikle mogu vrlo brzo da odu u istoriju i da nas najverovatije čeka revolucija u proizvodnji, što, nadamo se, može dovesti i do drastičnog smanjenja troškova proizvodnje, što bi trebalo na kraju i da utiče na cenu gotovog proizvoda.

Kao što već znamo, BMW planira da nam kasnije ove godine predstavi novu verziju S1000RR modela sa kontra rotirajućim motorom (radilica se okreće u kontra smeru, tj. prema nazad), jasno je da je još uvek rano da ovaj revolucionarni ram vidimo u masovnoj proizvodnji, ali možda nas iznenade na nekom novom modelu u narednih godinu-dve.

Ostavi komentar