„Fantazije se oživljavaju kroz formu i izgled“. Ovo je moto Bernharda Naumanna poznatijeg kao Blechmann (limar).

Blechmann je dizajner po struci koji svoj posao opisuje kao „potraga za dušom u metalu“. Na našu sreću, odlučio je da se posveti dizajnu motocikala i predstavio nešto nesvakidašnje.

Giggerl je po svemu drugačiji, počevši od imena. Reč „Giggerl“ na jugu Nemačke znači kokoška, a Blechmann se na ovo odlučio nakon što mu je jedan od prijatelja rekao da mu ova kreacija od napred liči na glavu kokoške.

Čim je ovaj dizajner i limar dobio BMW R nineT ispred sebe, potpuno ga je rastavio, kako prethodni dizajn ne bi imao uticaja na njegov rad, i stvorio je sebi „prazno platno“. „Za mene ne postoji neka osnovna inspiracija. Ovo je moj metod rada, rastavim svaki motocikl pre nego što počnem uopšte da razmišljam o tome kako bi mogao da izgleda i krećem od nule“ objasnio je Naumann.

On svoj rad ne vidi ka „custom“ projekat, već kao koncept za budućnost. „Kreirao sam motocikl koji bi vrlo lako mogao da bude BMW-ov koncept motocikl“.  Giggerl je sada samo daleki rođak R nineT modela od kojeg je zadržao samo prednju viljušku, korman i polugu ručne kočnice, sve ostalo je ručni rad i zamisao ovog specifičnog dizajnera koji je za svoj rad dobio prestižnu nagradu „Willie G. Davidson“ za dizajn.

Da li je Giggerl nešto što bi vi poželeli u svojoj garaži? Jedno je sigurno, niko ne bi izdržao da se ne okrene za njim.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar