Godinama su ključne sposobnosti čuvene BMW Motorrad srednje klase modela BMW F 750 GS, BMW F 850 GS i BMW F 850 GS Adventure bile višestruke i uključivale su vrhunsko uživanje u vožnji zahvaljujući pouzdanoj kontroli na svim vrstama podloge. Ovi modeli poseduju zadivljujuću snagu motora kao i izuzetne sposobnosti za svakodnevnu vožnju i turing – čak i kad do vašeg odredišta vode obični zemljani putevi. BMW Serije F ovde otkriva tri varijacije, koje sa žarom prihvataju motociklistički entuzijasti i koje je Motorrad dodatno usavršio za 2021. godinu. Sva tri modela izgledaju svežije i još dinamičnije zahvaljujući novim paletama boja i pružaju još intenzivniji GS doživljaj sa proširenom standardnom i novom opcionalnom opremom.

Generalne promene u modelima BMW F 750 GS, BMW F 850 GS i BMW F 850 GS Adventure obuhvataju nov dizajn nalepnica i odgovarajućih oznaka na bočnim panelima. Svi modeli sada imaju nove LED pokazivače pravca kao deo standardne opreme i uređaj za USB punjenje na prednjoj desnoj strani kokpitaABS Pro i DTC (Dynamic Traction Control) su takođe postaili deo standardne opreme, za još bolje kočenje i veću bezbednost pri ubrzavanju.

Kao i ranije, snažan dvocilindrični motor sa tečnim hlađenjem i 4 ventila zapremine 853 ccubrizgavanjem goriva i šestostepenim menjačem-u sva tri modela, osigurava žustar pogon. Unapred je projektovan tako da ispuni buduće standarde emisije Euro 5 i zahvaljujući dvema kontrabalansnim osovinama, oduševljava nesmetanim, spontanim reakcijama i karakteristikama, impresivnom snagom vuče i niskom potrošnjom. U modelu BMW F 750 GS, kao i ranije, generiše 57 kW (77 KS) pri 7.500 obrtaja u minutu i razvija maksimalni obrtni moment od 83 Nm pri 6.000 obrtaja u minutuBMW F 850 GS i BMW F 850 GS Adventure i dalje generišu 70 kW (95 KS) pri 8.250 obrtaja u minutu i 92 Nm pri 6.250 obrtaja u minutu.

Novi BMW F 750 GS: U Light beloj boji, sportskog stila ili kao „40 Years GS Edition“ i sa proširenom standardnom opremom.

Novi BMW F 750 GS sada se pojavljuje sa novom osnovnom Light belom bojom sa rezervoarom u boji vozila. Mat crne felne, crne ručke i klupa za sedenje u crveno/crnoj boji daju vozilu izgled upečatljivog kontrasta.

Sportski stil u San Marino plavoj metalik boji nov je za BMW F 750 GS. Zatamnjeni vetrobran mu daje sportski izgled. U skladu s tim, Granit Grey metalik felne, srebrne ručke kao i crno-siva klupa za sedenje i galvanizovani štitnik hladnjaka odaju utisak visoko kvalitetnog motocilkla.

Nasuprot tome, vizuelno upadljivi BMW F 750 GS „40 Years GS Edition“ sa „40 Years GS“ logoom na bočnim panelima posvećen je isključivo proslavi godišnjice „40 Years GS“. Njegove žute zaštitne ručke i klupa za sedenje u crno/žutoj kombinaciji sa GS logom jasno evociraju ikonu iz četrdesetogodišnje istorije GS-a: BMW R 100 GS. Felne obojene u mat crnu boju, srebrne ručke i galvanizovani štitnik hladnjaka zaokružuju ovaj ekskluzivni rođendanski izgled.

Novi BMW F 850 GS: U boji Racing red, Rallye stilu ili kao „40 Years GS Edition“, i sa proširenom standardnom opremom.

Novi BMW F 850 GS ima novu Racing crvenu boju, u kojoj je i rezervoarOna čini kontrast crnim viljuškama sa fiksnom cevi, crnim felnama i klupom sedišta u crno/sivoj boji.

U Rallye stilu i Racing Blue metalik boji, BMW F 850 GS zajedno sa zaštitnim ručkama, crnim fiksiranim cevastim viljuškama i crno-crvenom klupom za sedenje naglašava svoj sportski karakter. Zlatne felne i galvanizovani štitnik hladnjaka naglašavaju osećaj luksuza ovog modela.

Izdanjem „40 Years GS Edition“ model BMW F 850 GS slavi 40. rođendan modela BMW GS u crnoj Storm metalik boji sa logom „40 Years GS“ na bočnim panelima. Ima ekskluzivne žute zaštitne ručke, zlatne felne i klupa sedišta u crno/žutoj boji sa GS logomCrne viljuške sa fiksnom cevi i galvanizovani štitnik hladnjaka dodatne su karakteristike ovog rođendanskog izdanja.

Standardna oprema modela BMW F 850 GS dodatno je unapređena mehanizmom za podešavanje vetrobrana i TFT ekranom koji sadrži i korisne funkcije konektivnosti.

Novi BMW F 850 GS Adventure: U Ice Grey boji, Rallye stilu ili kao „40 Years GS Edition“ i sa proširenom standardnom opremom.

U novoj osnovnoj Ice Grey boji, novi BMW F 850 GS Adventure ispunjava aspiracije prema avanturi, terenskoj kompetentnosti i turing sposobnostima. Crne višljuške sa fiksnom cevi, felne i sivo-crno komforno sedište skladno se stapaju.

Novi BMW F 850 GS Adventure u Rallye stilu i Kalamata metalik mat boji naglašava sportski talenat i osećaj avanture. Sa zlatnim felnama i višljuškama sa fiksnom cevi, novi BMW F 850 GS Adventure izgleda istovremeno izvanredno i dinamično. Sportski vetrobran i crno-sivo tapacirano Rallye sedište sa visinom od 890 mm pojačavaju sportski izgled modela BMW F 850 GS Adventure.

Novi BMW F 850 GS Adventure kao „40 Years GS Edition“ takođe je posvećen specijalnoj godišnjici modela BMW GS. Logo „40 Years GS“ i žute zaštitne ručke upadljive su odlike rođendanskog GS-a u crnoj Storm metalic boji. Crne viljuške sa fiksnom cevi, zlatne felne i crno-žuta tapacirana klupa za sedenje za dvoje, sa visinom od 860 mm, zaokružuju počast koju BMW F 850 Adventure odaje 40. rođendanu porodice GS. TFT ekran sa zgodnim funkcijama konektivnosti sada je takođe deo standardne opreme.

Nova i modifikovana opcionalna oprema kao i Originalni BMW Motorrad Aksesoari za modele BMW F 750 GS i BMW F 850 GS.

Novi BMW F 750 GS, BMW F 850 GS i BMW F 850 GS Adventure sadrže nove komponente opcionalne opreme za Pro mod vožnje. Tako, kao u modelima GS sa bokser motorima, poboljšana reakcija na davanje gasa u modu vožnje DYNAMIC sada obezbeđuje još više dinamičnosti i uživanja u vožnji.

Dinamična kontrola kočenja motorom i Dynamic Brake Control (DBC) sada su prisutne u Pro modovima vožnje. Ostale nove odlike Pro moda vožnje uključuju predizbor četiri moda vožnje koji se dodeljuju tasterima na desnoj ručki volana (mada samo zajedno sa opcionalnom opremom za konektivnost u modelu BMW F 750 GS).

Izraženo niska klupa za sedenje kao i modifikovano niže ogibljenje biće dostupni kao opcionalna oprema ubuduće za sva tri modela obezbeđujući još bolji pristup tlu kada motocikl stoji.

Originalni BMW Motorrad Aksesoari sada donose držač za BMW F 850 GS i BMW F 850 GS Adventure na koji može da se postavi BMW Motorrad Navigator iznad standardnog TFT ekrana, što je korisno kada je vozač stacionarno van puta. Ovaj držač je prethodno bio rezervisan isključivo za GS trofejne mašine i vozila. Fabrička opcionalna oprema „Pripreme za uređaj za navigaciju“ i dalje je dostupna za postavljanje na spojnicu upravljača kao i ranije.

Imajući u vidu da potpuno isključivanje ABS-a ubuduće više neće biti dopušteno propisima o zakonskoj homologaciji, modovi Enduro i Enduro Pro obezbeđuju odgovarajuće adaptirane kontole za tu svrhu. Funkcija ABS može se i dalje isključiti na zadnjem točku u modu vožnje Enduro Pro (samo modeli BMW F 850 GS i BMW F 850 GS Adventure).

Logo HP će ubuduće biti izostavljen u svim opsezima opcionalne opreme i Originalnih BMW Motorrad Aksesoara.

Sportski prigušivač za model BMW F 750 GS moći će da se nađe samo u Originalnim BMW Motorrad Aksesoarima.

Izvor: BMW-Motorrad

Ostavi komentar