Proizvođač motocikala iz Bavarske već je uspeo da ostvari rast prodaje u prethodnom mesecu. 

Iako su mart, april i maj bili teški meseci za BWM Motorrad, u junu je konačno stigao boljitak. U proteklom mesecu, BMW-ova motociklistička divizija ostvarila je rast prodaje od 9,8% naspram prošlogodišnjih rezultata za isti period.

Tako je u junu prodato 20.021 motocikl sa znakom plavo-belog propelera, a od toga je čak 13.937 završilo u Evropi. Koliko je bilo bitno da se u junu proda što više motocikala govori činjenica da je samo na ovaj mesec otpala četvrtina isporučenih dvotočkaša na globalnom nivou u dosadašnjem delu godine.

Interesantno je da je novo najveće tržište za BMW Motorrad Francuska gde je ostvaren rast prodaje od ogromnih 72%! Sledi Nemačka (+58,2%), potom zemlje Beneluksa sa rastom prodaje od 52,2%, pa Portugal gde su Bavarci isporučili 52% više motocikala nego lane. Veliki rast prodaje ubeležen je i u regionu Azije i Okeanije gde je dostavljeno 17% više dvotočkaša nego u junu protekle godine.

BMW Motorrad ističe da je u prvih šest meseci ove godine prodao 17,7% manje vozila nego u istom periodu prošle godine. Ipak, Nemci su uvereni da će drugo polugodište biti znatno uspešnije za njihov brend, te da će na kraju završiti sa manje-više istim uspehom kao i u 2019. godini.

Najprodavaniji modeli bavarskog proizvođača ostaju R 1250 GS i R 1250 GS Adventure, ali se naglašava i veliki komercijalni uspeh trija koji je debitovao u novembru prošle godine: F 900 R, F 900 XR i S 1000 XR.

Ostavi komentar