[stm_call_to_action link=“url:https%3A%2F%2Fdvatocka.com%2Fadd-car|||“ box_color=“#c96b00″ image=“4365″]POSTAVI BESPLATAN OGLAS ZA PRODAJU

MOTORA, SKUTERA, ATV/QUAD-a[/stm_call_to_action]

BMW 9cento KONCEPT

Ovo što vidite na svom ekranu je novi koncept firme BMW Motorrad pod nazivom 9cento, koji je u suštini sportski adventure motocikl srednje kategorije.

Ovaj model, predstavljen pre nekliko dana u Italiji na jezeru Como, predstavlja uvid u viziju BMW-a za budućnost i njihovu novu platformu sa paralelnim twin agregatima. U osnovi, motocikl je sportskog tipa, ali je fokus na tome da pruža sve u jednom motociklu, brzu vožnju po krivinama, duga putovanja i urbanu gradsku vožnju.

U koliko vam ovaj tip motocikla i ovaj koncept konkretno liči na neki već postojeći model, u pravu ste. BMW je ovu kategoriju već obeležio svojim uspešnim modelom S1000XR, i sada nastoje da prošire ponudu u ovoj klasi sa ovim novim konceptom za koji je potvrđeno da će ući u serijsku proizvodnju uskoro.

Koliko će se od ovog originalnog dizajna zadržati u serijskoj proizvodnji, nije sigurno, ali je sigurno da će večini 9cento biti vrlo atraktivan i lep motocikl. Najveće pitanje što se dizajna tiče je svakako način na koji se postavljaju bočni koferi i proširuje se suvozačko sedište. Sve ovo se na ovom konceptu radi pomoću elektromagneta koji zadržavaju kofere na svom mestu i dozvoljavaju suvozaču više mesta za sedenje.

Za detalje ostaje nam da sačekamo da 9cento uđe u serisjsku proizvodnju, što najverovatnije neće biti na sajmu u Kelnu i Milanu ove godine, ali treba obratiti pažnju na ovaj model prilikom predstavljanja BMW-ove linije za 2020. godinu.

Ostavi komentar