Prošlog vikenda održan je World Ducati Week, godišnje okupljanje vlasnika i ljubitelja Ducatija u organizaciji fabrike iz Bolonje. Skup je održan na stazi Misano, trajao je 3 dana i privukao preko 90.000 posetilaca.

Svi koji su pročitali naš tekst na temu WDW znaju tačno zbog čega se ovoliki broj motociklista pojavio u Misanu i šta su sve imali prilike da vide i da dožive. Najveći spektakl vikenda je predstavljala trka šampiona u kojoj su učestvovali Ducatijevi vozač i legende: Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Jack Miller, Danilo Petrucci, Tito Rabar, Karel Abraham, Xavier Simeon, Michele Pirro, Marco Melandri, Chaz Davies, Michael Rinaldi, Xavi Fores i legendarni Troy Bayliss.

Nakon što je trka završena, svi motori korišteni u trci, plus onaj koji je bio spremljen za Chaza Daviesa ali nije korišten zbog povrede Britanca, postavljeni su na zvaničnu EBAY stranicu Ducatija i započeta je otvorena aukcija. Svi motocikli su novi model Panigale V4 u trkačkom paketu opreme, a uz svaki dolazi i sva fabrička oprema koja motor vraća u stanje legalno za vožnju na ulici.

Svi ponuđeni motocikli su uspešno prodati, ali je Panigale koji je vozio Troy Bayliss, u njegovim bojama, svakako privukao najviše pažnje. Dok su motori Jorge Lorenza, Andree Doviziosa i Marca Melandria prodati za 40.000-50.000 €, Baylissov motor je cifru od 80.000€ dostigao već posle 2 dana aukcije da bi na kraju bio prodat za rekordnih 120.000€. Ovo samo dokazuje da je Bayliss i dalje miljenik Ducatijevih fanova i da činjenica da se i u svojoj 49. godini aktivno takmiči i pobeđuje, u ljudima izaziva toliko poštovanje i impresije da su spremni da izdvoje ogromne sume novca za motocikl koji je Baylisstic vozio i potpisao.

Uz svaki od ovih jedinstvenih motocikala dobija se i potvrda o autentičnosti koju je potpisao Claudio Domenicali zajedno sa vozačem koji je tokom proteklog vikenda upravljao tim motociklom, pored svojeručnog potpisa direktno na motociklu.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“217″]

Ostavi komentar